Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Övertygande seger i derbyt

Publicerad 2021-10-23 09:31
Sk rmavbild 2021 10 23 kl. 09.33.12
Johanna Brejding limmade inte bara bollarna, utan var även med om att gripa tag om två viktiga poäng i derbyt mot Eslöv. Bilden från www.bildburken.se
I årets första och enda Skånederby på hemmaplan, tog OV Helsingborg en övertygade tvåpoängare mot Eslöv. Inför matchen låg de båda lagen på samma poäng och med en ganska likartad inledning på seriespelet. Så den månghövdade publiken såg nog fram emot ett jämnt och spännande derby. Och visst stod det och vägde ganska långt in i den första halvleken, där inget lag riktigt tog ett rejält grepp om händelserna.

Men några lyckosamma ögonblick i slutet av den första halvleken, gjorde att hemmalaget kunde gå till pausvila med en ledning på fyra bollar och ta med sig en go känsla i i omklädningsrummet inför den andra. Men alldeles i inledningen av den andra halvleken, var det i stället Eslöv som började jobba sig in i matchen och man satt bara och väntade på den nagelbitare. som dock aldrig infann sig.

Istället drog OV ifrån och kunde till slut ro i hamn en övertygande seger med hela tio mål. En hel del utav hemmalagets mål kom i tom bur. Det kan man inte säga att OV:s var precis – ty än en gång finns det anledning att lyfta fram helsingborgarnas målvaktsspel. Den här gången var det Johanna Brejding som i den andra halvleken hade en räddningsprocent på över 50.

När man summerar matchen kan man konstatera att det var en gedigen laginsats utav hemmalaget, när man successivt nötte ner sin motståndare och vann rättvist och med klara siffror. Bra i Eslöv var OV-bekantingen Elsa Persson och trots 32 insläppta såg vi en en bra målvaktsinsats av Nora Rasmusson.

I OV var det många som gjorde gedigna insatser. Förutom nämnda Brejding lyfter vi fram Ellinor Fahlstedt, Linnea Thulin, Anne Linds andra halvlek och givetvis Mimmi Lundins hela match. Mimmi blev utsedd till matchen bäste spelare i hemmalaget och går från klarhet till klarhet. Hon ser ut att gå mot en oerhört bra säsong och har redan ett antal väldigt avgörande insatser bakom sig. Övriga i laget får med mycket stort beröm godkänt. Efter den inledande bortaförlusten mot Boden, så har nu OV lagt den bakom sig och ser nu ut att rida på en framgångsvåg. Vi får väl se hur länge den håller, men hittills har laget startat säsongen väldigt bra.

Här hittar ni Bildburkens bilder från matchen

Mats Svensson
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub