OV tappade 8-målsledning

Publicerad 2020-10-23 22:49
Walle
Walle Holmberg
Trots ledning med åtta bollar – 17–9 – sex minuter in på den andra halvleken fick OV finna sig att gästande Alingsås tog båda poängen med sig hem från Helsingborg Arena. Västgötarna vann till slut med 25–24. – Alla började plötsligt bIi ängsliga och gjorde oprovocerade fel. Då går det inte att spela handboll, säger OV:s tränare Toni Johansson.

Annars såg det så bra ut till att börja med. Under hela den första halvleken fanns det bara ett lag på planen: OV Helsingborg.

Via 3–0 efter fyra minuters spel gick OV fram till 12-7 (22 minuter) och halvtidens 14–9.

Det mesta tydde på en klar hemmaseger. Men plötsligt tog inte Mikael Anderson, som storspelat i målet i den första halvleken, en enda boll och Alingsås började knapra in på den stora hemmaledningen.

När Alingsås efter 21 minuters spel hämtat in till 21–21 hade Micke fått nog och överlät målvaktsjobbet till Linus Olsson.

Men det hjälpte inte. Alingsås kunde fem minuter före slut ta ledningen för första gången – 23–22.

Sedan lyckades OV aldrig hämta sig, även om Emil Hansson hade chansen att kvittera när han kom genom två sekunder före slut, men Alingsås-målvakten Anton Högvall räddade.

– Det håller inte att kasta bort så många bollar som vi gjorde i den andra halvleken. Nu gäller det att glömma det här. På onsdag är det match igen, då vi åker till Skövde, säger OV-tränaren.