Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

OV:s damer kom undan med blotta förskräckelsen

Publicerad 2021-12-18 17:39
Sk rmavbild 2021 12 19 kl. 09.22.45
Planens yngste aktör Emina Ledinic född 04 (!!) var starkt bidragande till OV:s seger mot Kroppskultur. Bilden är från http://bildburken.se
Att en handbollsmatch inte är avgjord förrän dess att slutsignaler ljuder, blev OV:s damlag varse i senaste hemmamatchen – den mot klassiska Kroppskultur från Uddevalla. Ty när man tittar upp mot resultattavlan två minuter in i den andra halvleken, konstaterar man att hemmalaget är hela elva (!!) bollar upp och matchen är givetvis i princip avgjord. Det trodde nog precis alla inklusive hemmaspelarna i idrottens Hus denna eftermiddag, med ett stort undantag – nämligen gästande Kroppskultur.

Kommande kvarten vinner nämligen gästerna med, sett ur den första halvlekens matchbild, närmast osannolika 12-3. Då ska man ta med i beräkningarna, att Kropps under samma period drabbades av två utvisningar och ett rött kort, vilket naturligtvis inte gjorde prestationen mindre imponerande. Det höll faktiskt på att gå riktigt illa för de grönsvarta den här eftermiddagen och ett par viktiga händelser, fick en för OV:s del gynnsam avslutning på matchen.

• Martinas säkerhet från straffpunkten, där hon trots stor press alltid visar prov på kyla
  • Det röda kortet på 8-målsskytten Julia Böjeryd, som närmast på egen hand höll på att vända den här matchen till gästernas fördel.
  • Kicki Brorssons straffräddning i ett skede där Kroppskultur var på väg ifatt.

Men för att tappa en stor ledning, måste man ju i ärlighetens namn också ha skaffat sig en sådan, vilket man givetvis måste ha med i sammanhanget. Och om den andra halvleken var något som man gärna glömmer direkt, så var den första desto angenämare. Anförda av en tjej född 04 Emina Ledinic (f.ö. planens yngsta aktör!!) går hemmalaget från 5-5 till 16-7 på 20 minuter. Fyra av dessa mål gjordes av Emina, som välförtjänt blev utsedd till matchens spelare i hemmalaget. Övriga som var bra här var Kicki Brorsson och Julia Sandell, som härmed gjorde sin sista match i OV Helsingborg – för den här gången. Vi ber att få tacka så mycket för hennes gästspel och hennes proffsiga attityd och erfarenhet har gruppen haft stor nytta av under hennes tid i Helsingborg. Hos gästerna lyfter vi gärna på hatten för Julia Böjeryd, som dessvärre fick avsluta matchen på bänkrad åtta efter sitt röda kort. Dessutom imponeras vi att lagets höga moral och viljan att aldrig ge upp, trotts ett till synes hopplöst underläge. Den andra halvleken är något dom gärna packar med sig in i bussen och stolt tar med sig hem till Uddevala.