Ov banner dam herr weboriginal

OV Helsingborg satsar på egna produkter

Publicerad 2019-08-08 15:00
Tova wilma
Tova Haggren & Wilma Lundblad
OV Helsingborg Dam har skrivit kontrakt med två lovande juniorer från de egna leden. Det är niometersspelarna Tova Haggren, född 2000, och Wilma Lundblad, född 2001, som lyfts upp med varsitt tvåårskontrakt.

Tova Haggren har tränat med damlaget sedan i höstas och ser fram emot sin debutsäsong.
- Jag har tränat med a-laget ett tag nu och det känns jätteroligt att ha fått förtroendet att bli en del av truppen på riktigt. Jag hoppas att jag fortsätter utvecklas som handbollsspelare och kanske också får lite speltid med a-laget, säger Tova Haggren.
Även Wilma Lundblad ser fram emot nästa säsong.
- Det känns väldigt roligt och utmanande att spela med a-laget. Det är något jag haft som mål länge och därför är det extra kul nu när det blir verklighet, säger Wilma Lundblad.
Båda tjejerna tycker att de har kommit in i laget på ett bra sätt.
- De första träningarna har varit roliga och det har varit lätt att komma in i laget. Det är ett bra och roligt gäng. Det känns skönt att ha fått träna med dem ett tag, så att jag fått lära känna laget innan säsongen drar igång. Jag tycker att jag spelar bättre när jag känner mina medspelare bra, säger Tova Haggren.
- Det är en väldigt positiv och glad grupp. Vi har en bra stämning bland både spelare och ledare. Träningarna har varit utmanande och det är väldigt roligt att känna på handboll på en högre nivå, det känns helt klart som ett steg i rätt riktning, säger Wilma Lundblad.
OV Dams sportchef Per Olof Persson ser mycket positivt på utvecklingen i de egna leden.
- Det är alltid roligt att lyfta upp egna produkter. Tillväxten på damsidan ser bra ut, både Tova och Wilma har potential att bli tongivande i a-laget om några år, säger Per Olof Persson.

Mats Engblom
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub