Ov banner dam herr weboriginal

OV gav favoriten rejäl match

Publicerad 2019-09-10 21:04
Walle
Walle Holmberg
OV Helsingborg gav IFK Kristianstad, en av favoriterna till slutsegern i Handbollsligan, en rejäl match i hemmapremiären. Till slut kunde dock Kristianstad vinna med 24–20.

– Det här är helt superbt. Vi gjorde det mycket bra. Att vi inte riktigt räckte till hela vägen berodde helt enkelt på att vi gjorde lite för många tekniska fel. Det håller inte mot ett lag som Kristianstad, säger OV:s tränare Krister Lindgren.

Gästerna tog tag i taktpinnen med en gång och var i ledningen under stor delar av den första halvleken. Men OV såg hela tiden till att försprånget inte blev för stort. Efter dryga 22 minuters spel hade OV också gått i fatt till 8–8. Sedan följdes lagen åt till pausens 12–12.

I den anda halvleken satte Kristianstad högsta fart från början och gick snabbt fram till ledningen med 17–13. Det hela såg ut att gå mot ett avgörande, men OV hade mer att ge.

När det spelats dryga 19 minuter kvitterade Sebastian Hansson till 17–17 och det var match igen. Men med fyra raka mål på tre minuter gick Kristianstad fram till 21–17 och då återstod det bara dryga fem minuter av matchen. Det blev för mycket för OV, som hade gett sitt bästa och därför inte kunde svara på det rycket.

– Men jag tycker vi ska vara nöjda med det vi presterade. Det var ännu bättre än premiären i Ystad och där jag tycker jag ändå vi gjorde en riktgt bra match, säger Lindgren och avslutar:

– Det här lovar gott för framtiden.


Walle Holmberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub