Nu är OV illa ute

Publicerad 2021-02-23 21:51
Walle
Walle Holmberg
OV Helsingborg hade under tisdagskvällen chansen att ta ett stort steg mot minst kval för att stanna kvar i Handbollsligan. Men så blev det inte. Gästande Aranäs kunde vinna med 28–26, sedan ställningen i paus varit 12–12.

– Aranäs spelar ett oortodoxt spel som vi inte riktigt kom underfund med. Tyckte dessutom att Aranäs gjorde mål på i stort sett allt laget skapade, säger OV:s tränare Toni Johansson.
Den först halvleken var helt jämn och slutade också följdriktigt 12–12.
I den andra halvleken ryckte Aranäs efter dryga sex minuters spel till sig en 4-målsledning. Gick från underläge med 15–16 till ledning med 20–16 på sex minuter.
Det försprånget lyckades OV aldrig hämta in. Hade visserligen 24–26 när det återstod dryga två minuter, men närmre än så kom aldrig hemmalaget.
Efter den här förlusten rasade OV ner som näst jumbo, det vill säga på nedflyttningsplats. Nu återstår bara två matcher för OV i Handbollsligan, båda i bortahall. Först i Eskilstuna på fredag och sedan i Ystad mot IFK på tisdag.
–Tar vi tre poäng på de två matcherna tror jag vi klara en kvalplats, säger Toni Johansson.