Många OV-lag på cupäventyr under påsken

Publicerad 2019-04-25 16:48
Paskcup fa prag
FA i Prag
Under påsken begav sig sex av OV:s ungdomslag traditionsenligt på cup-äventyr utanför Sveriges gränser. De lite yngre spelarna åkte, lika traditionsenligt, till Påskacupen i Kävlinge. Förutom härligt väder och god stämning bjöds det dessutom på en rad spelmässiga framgångar.

F05 vann gruppspelet mot äldre tjejer i RødspätteCup

F05 begav sig till RødspätteCup på Jylland där de lyckades vinna sin grupp, men sedan åkte ut i 16-delsfinalen efter förlängning mot Konnerud från Norge. Imponerande då de spelade mot tjejer som var ett år äldre.

F05 i RødspätteCup

Cupvinst för P05 i Hilleröd

Även P05 höll sig till Danmark, där de spelade en turnering i Hilleröd. Precis som tjejerna spelade killarna i en klass med både 04:or och 05.or och lyckades i kategori B vinna hela turneringen efter seger med 18-12 i finalen mot Höj från Danmark. (Danskarna har ett annat system än vi med A- och B-slutspel utan här spelar man i olika nivåer istället indelat A, B och C.) Enligt säkra källor spelade killarna en rolig handboll med ett tight försvar och med massor av klister på händerna.

Stort grattis till hela laget!

P05 i Hilleröd

Framgångsrik resa till Prag för fyra OV-lag

Som vanligt skickade OV också i år iväg två bussar fulla med spelsugna ungdomar till Tjeckiens huvudstad Prag. I år representerades OV av F04, P04, PA och FA.

De tre förstnämnda lagen tog sig vidare från sina grupper till mellanrundan via fina resultat i gruppspelen, där bland annat PA vann sin grupp. I mellanrundan blev sedan motståndet för svårt och något avancemang till själva A-slutspelet blev det inte. Men att komma till mellanrundan i denna turnering är riktigt bra och kan jämföras med att komma till 16-delsfinal i ett A-slutspel i Sverige!

FA kämpade på i sin grupp som var väldigt jämn men missade tyvärr mellanrundan då de blev fyra i sin grupp. Därmed väntade ett klassiskt B-slutspel. Och här började verkligen hornen växa på tjejerna som vann den ena tighta matchen efter den andra genom att visa hög lagmoral och kämpaglöd. Detta ledde till slut till en final mot danske Köge på annandagen.

Precis som i alla de andra slutspelsmatcherna hamnade tjejerna direkt i underläge och efter en katastrofinledning står det 4-1 till danskorna. Men i vanlig ordning så var det ingen i detta lag som hade en tanke på förlust utan knaprade sakta men säkert in mål efter mål. När det är 13 sekunder kvar av matchen ligger OV under med ett mål och danskorna får straff som de missar. Bollen går snabbt upp till Sofia Andersen som offrar allt och fixar en straff som Ronja Jenemark säkert sätter i mål (för övrigt så missade hon inte en straff under hela turneringen) För första gången i matchen har de lika och ordinarie speltid är slut. Noterbart är att de inte leder matchen en endaste gång. Nu är det shoot-out som gäller och det vet vi ju alla att är det något vi i OV kan så är det shoot-out.

Och visst kunde de det även denna annandag påsk i Prag också. Med en storspelande Emma Ahlin i målet som fullständigt knäckte alla danskor och satte perfekta utkast till sina medspelare så stod till slut - mot alla odds - FA som slutsegrare i B-slutspelet. Stor eloge till både tjejer och till den otroliga hejarklacken i PA-killarna. Vilken klubbsamhörighet ni visade!

En fantastisk handbollspåsk och fortsättning följer

Summeringen över kubbens äventyr under påsken kan bara ses som fantastiskt och en stor eloge ska verkligen ges till alla ledare som tar sig an dessa utmaningar med så mycket grönt hjärta. Utan er hade det inte gått!

Nu ser vi fram emot juniorernas utmaningar i Uppsala nästa helg samt att vi andra laddar för att ännu en gång genomföra ett exemplariskt OV beachhandboll tillsammans.

Helena Gardevall
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub