Ov banner03 200601

Lyckad OV-helg i U-SM

Publicerad 2022-01-23 20:40
Junior
Oerhört glada miner i omklädningsrummet efter juniorernas gruppseger i U-SM steg 3
​Det blev en lyckad handbollshelg för OV Helsingborgs ungdomar då steg 3 i U-SM stod på programmet. Trots tuffa grupper lyckades nämligen såväl dam-juniorerna som pojkar 14 ta vidare till steg 4. Tjejerna som var ordentligt pressade, lyckades genom en heroisk insats mot Malmö i den avslutande matchen, trots ett ganska stort underläge alldeles i inledningen av den andra halvleken, vända och vinna med minsta möjliga marginal. En seger som till slut räckte hela vägen till gruppseger och därmed också avancemang tillsammans med ovan nämnda Malmö till steg 4. Övriga lag i gruppen - Kristianstad och H 65 – får ladda inför nästa års cup, medan OV och Malmö nu har ett spännande steg 4 att se fram emot helgen den 2-3 april.

Killarna som föll i inledningsmatchen mot Kävlinge, var därmed tvungna att vinna nyckelmatchen mot duktiga IK Sund. En match som länge stod och vägde. Förlust här hade inneburit att killarna hade spelat färdigt i U-SM för den här gången. Men med en snygg forcering kunde även killarna vända ett hotat nederlag till en seger som nu tar dom vidare till steg 4. Detta avgörs helgen den 22-23 mars.

Var dessa båda steg kommer att spelas, är inte spikat i skrivande stund. Förhoppningsvis kommer det att spelas i en handbollshall nära oss, så att vi har alla möjligheter att ge dessa underbara ungdomar det stöd dom förtjänar. Vi lyfter på hatten för dessa båda lag och deras fantastiska ledare. Vi har tack vare helgens fina insatser all anledning att se fram emot en synnerligen grön vår.

Mats Svensson
Md sk rmbild 2022 01 23 212753
Stolta killar snyggt uppställda efter den spännande derbymatchen mot IK Sund
Vår Huvudpartner
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data
Md has logo 1
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub