Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Inför Tyresö Handboll

Publicerad 2022-09-29 14:16
Kopia av summering tr ning
Hemmapremiären står för dörren. Vi snackade med tränare Daniel om söndagens kamp som kommer utspela sig i GA-hallen.

Så Danne, äntligen är det dags för hemmapremiär. Hur är känslan?

- Det är lite som du säger, äntligen! Nu efter en spelledig helg känns det som att det var väldigt länge sen vi spelade match och det ska bli skönt att komma in i serielunken ordentligt nu och framförallt att få spela inför vår hemmapublik.

Hur har träningsveckan varit inför premiären tycker du?

- Jag tycker det sett bra ut överlag. Vi har kunnat en del individuellt, men också med olika samarbeten och tränat på vissa nyckelsituationer för oss att lösa inför helgens match i försvarsspelet där intentionerna ser goda ut.

Vi pratade med din nyutnämnda lagkapten Victoria Orest inför söndag, vi kan ju börja med att ställa frågan. Hur kom det sig att du utnämnde ett nyförvärv till lagkapten för denna säsong?

- Det kanske är lite kontroversiellt och oväntat att göra, men med en till stora delar ny grupp kändes det inte konstigt att göra det då vi ville bygga något helt nytt. Vi letade efter en spelartyp som kunde sprida ett lugn hos oss, med goda ledaregenskaper och lite erfarenhet i bagaget och samtidigt kunde spela en central roll för oss både framåt och bakåt. Orest är väldigt lätt att trycka om som person och jag är säker på att hon kommer axla de ansvaret på ett ypperligt vis.

Tillbaka till söndag och till Tyresö Handboll. Enligt Victoria har de bra spelare över hela banan och det hon trycker på vikten att sätta försvarsspelet för att kunna tycka på dem och få enkla kontringar. Håller du med?

- Ja, hon är helt rätt på det. Kanske har hon varit uppmärksam på matchgenomgången och läst vår matchplan? Mot ett så pass bra lag som Tyresö är det extra viktigt att inte bjuda på något för då hugger dem direkt.

Har du några andra tankar över vad som blir viktigt på söndag?

- Att smälla på ordentligt. Vi är lite för fina flickor för min smak både på träning och match hittills och vi jobbar på att bli lite tuffare och dela ut hårdare smällar. Det är ingen som ber om ursäkt när dem smäller på oss så varför skulle vi. Vi behöver vara lite mer desperata i att stoppa motståndaren till varje pris inom spelet regler och vinna våra kamper.

Vilka spelare i bortalaget ska vi hålla ett extra öga på ifrån läktaren?

- Tyresö har en riktigt besättning på 9M där man knappt märker någon skillnad i kvalitet när dem byter spelare. Inne på linjen hittar vi dock serien bästa M6:a i Frida Höglund som borde flyttat till högre divisioner för länge sen. I laget finns även Fridas syster Tove som huserar på M9 och står för både skott, inspel och framspelningar. Ett syskonpar som hade förstärkt alla lag i serien.

Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub