Ov banner dam herr weboriginal

INFÖR OV HERR - RIMBO: Allsvenskans målgladaste lag på besök

Publicerad 2019-02-07 12:44
Walle
Walle Holmberg
2008 var ett tråkigt år för svensk fotboll. Landslaget gjorde få mål och i allsvenskan var det inte mycket bättre beställt med målskyttet. 0–0-matcherna staplades på varandra och det gnälldes både här och där. Då kunde dåvarande förbundskapten Lars "Laban" Arnesson inte tiga längre utan sade: – Vill ni se mål för ni väl gå på ishockey ... Det blev med tiden ett bevingat uttalande. Man skulle kunna överföra till dagens handbollsallsvenska: – Vill ni se mål, gå och titta på Rimbo...

Rimbo gästar Idrottens hus och OV Helsingborg under lördagen. Då får vi sett ett lag i aktion som snittar drygt 31 gjorda mål per match. Det är det inget annat jag i allsvenskan som är i närheten av. Problemet är bara att inte något annat lag i allsvenskansläpper in lika många mål som Rimbo. Även har ligger snittet en bra bit över 30.

Vad är då orsaken till det att det hela tiden händer saker vid båda målen när Rimbo är i farten? En kan vara att Rimbo är det lag som gjort sig känt för att vid varje tillfälle när laget får tag i bollen och går till anfall tar ut målvakten och Rimbo spelar med sju utespelare. Det ger många mål framåt, men också många bakåt, då det hystas in en hel del bollar i det tomma målet.

– Men av de videos jag sett från Rimbos senaste matcher verkar det som om laget inte längre alltid tar ut målvakten när det är dags att gå till anfall, säger OV:s tränare Ulf "Tubbi" Sivertsson.

Vi får väl se hur det blir med den saken mot OV...


Walle Holmberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub