Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Inför dubbelmötet mot Skånela IF

Publicerad 2021-10-15 12:51
Damer och herrar
Imorgon väntar en lång bortamatch för våra representationslag då båda åker till Märsta för dubbelmöte mot Skånela IF. Inför den här säsongen har man från förbundshåll bestämt att matcher där klubbar som har dam- och herrlag i samma serie ska förläggas i anslutning till varandra. Ett trevligt initiativ tycker vi, som ger en möjlighet att öka gemenskapen inom föreningen och dessutom en hejarklack med starka röster med oss på bortaplan

Inför dammatchen:

Skånela har inlett säsongen lite skakigt hittills med två raka förluster mot två starka motståndare i Tyresö och Eslöv. Det är viktigt att poängtera här att Skånela haft en tuff spelaromsättning och tappat i princip hela sin startuppställning och ett otal antal mål. Man har fyllt på laget underifrån med sina duktiga egna produkter och kryddat med något nyförvärv utifrån, allra starkast lyser där ingen mindre än skånebekantingen Filippa Sarenbrant som flyttat hem efter några år på äventyr. Som vanligt när det gäller Skånela får man alltid ställas inför ett kompakt välvuxet försvar som sedan praktiserar snabba omställningar och skytte på från 9M på alla positioner, med nämnda Sarenbrant i spetsen.

Vi alla minns nog, eller vill hellre glömma, förra säsongens bortamatch mot Skånela där ingenting fungerade och vi blev skjutna sönder och samman. Vi har för avsikt att åka hem med ett bättre minne denna gång. För vår del gäller det i matchen att komma upp i nivå bakåt och få stopp på skyttet för att sedan kunna ställa om. Vårt kontringsspel fick sig en rejäl genomkörare förra helgen när vi enkelt besegrade Tumba på hemmaplan och det gäller att få igång det lika bra denna vecka. Vi har fortfarande ett par nivåer till vi behöver höja oss när det gäller vårt anfallsspel. Vi är ödmjuka inför uppgiften då vi känner att vi fortfarande har långt kvar till vår topp och Skånela är ett ytterst starkt hemmalag som är svåra att plocka poäng mot på bortaplan, men förhoppningen är att bussen rullar hemåt med 4 poäng igen i lördagsnatten.

Inför herrmatchen:

Vi börjar som vanligt med att backa bandet och prata lite om föregående match som tyvärr slutade i en förlust mot Amo HK. Det var en match som präglades av väldigt mycket kamp och där försvarsspelet i båda lägren var högsta prioritet. Tyvärr var Amos målvakt alldeles för bra och noterades för 19 räddningar (2 straffar blanda annat) vilket tillslut var helt matchavgörande. I motsats till Amo matchen har vi nu kunnat tränat bättre och vi har fått tillbaka de flesta spelarna under veckan vilket har gjort att kvalitén såklart höjs. Det är några som saknar "matchform" men kan vi bara hålla oss någorlunda skade- och sjukdomsfria resterande av säsongen så kommer vi bara bli bättre från och med nu.

Nu väntar dock en ny match och vi blickar framåt mot morgondagens match där erkänt hemmastarka Skånela IF stundar. Skånela IF som leds av den erkänt duktiga m9an Simon Lindberg har kryddat laget inför säsongen med Richard Åkerman (flertalet säsonger i HBL) och Anton Nilsson som har öst in mål senaste säsongerna i Anderstorp. Utöver dessa tre duktiga niometer har de även två duktiga målvakter med Lucao i spetsen.

För vår del kommer det handlar väldigt mycket om att göra mål på de lägena vi skapar. I båda förlusterna så har motståndarmålvakterna stått för 20 respektive 19 räddningar vilket såklart är alldeles för högt för att vi ska kunna vinna matcher. Kan vi få Skånela i uppställt försvarsspel tror jag vi har goda chanser till att åka hem med två poäng. Det kommer dock krävas en hundraprocentig match från våran sida om vi ska ha chans men med de flesta tillbaka gör att vi nu kan rotera lite fler på matcherna och förhoppningsvis minska de sämre perioderna.

Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub