Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

HOLMBERGS HÖRNA: Utklassat av ett B-lag

Publicerad 2017-12-08 13:04
Walle
Walle Holmberg
Suveräna serieledaren IFK Kristianstad kom till Helsingborg Arena och matchen mot OV Helsingborg utan sin skadade lagkapten Olafur Gudmundsson. Albin Lagergren och Philip Henningsson – båda givna i förstauppställningen – satt på avbytarbänken. Det gjorde även högersexan Tim Sörensen och vänstersexan Viktor Hallén, även om Tim spelade ytterst sporadiskt och dessutom kom in och dundrade in straffarna.

IFK Kristianstad hade med anda ord ett B-lag på planen under merparten av matchtiden. Vet att det finns en hel del som inte gillar uttrycket B-laget, utan hellre vill kalla det andrauppställning. Kör för det då, men faktum kvarstår: De som spelar i andrauppställningen håller inte samma klass som de som spelar i förstauppställningen.

Ändå hade OV inte en chans. Var princip inte med i matchen, även det fanns de som försökte tända ett litet hopp när IFK:s pausledning "bara" var sex mål. Men de förhoppningarna grusades definitivt när Kristianstad gjorde 4–0 på de inledande fem minuterna av den andra halvleken.

IFK Kristianstad stod helt enkelt i en klass för sig i den här matchen, trots att bästa laget till stora delar satt på bänken.

OV-tränaren Ulf "Tubbi" Sivertsson visste naturligtvis före matchen att det skulle bli oerhört svårt att vinna, men att hans OV i allafall skulle kunna göra en anständig match av det hela. Det lyckades inte, vilket han också utan omsvep erkände efter matchen.

Tyckte det stundtals gick så långt att OV-spelarna inte visste riktigt vad de skulle göra. Hade de tänkt sig ett inspel till linjefolket var det stängt överallt, var det någon som funderade på att dra iväg ett skott från distans var det heltäckt och prövade de ändå på det stod målvakten Leo Larsson för det mesta i vägen. Genombrott försökte hemmaspelarna sig också på, men de luckor de tyckte sig hitta fanns inte längre när det var dags för avslut.

Nej, det här var helt enkelt en kväll då OV stötte på ett motstånd som var övermäktigt. Tyder på att IFK Kristianstad har en bredd på sitt spelarmaterial som inget annat lag i Handbollsligan kommer i närheten av.


Walle Holmberg
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub