HOLMBERGS HÖRNA: Tungt slut för Emma

Publicerad 2021-05-27 12:19
Walle
Walle Holmberg
Hon hade nog önskat sig trevligare slut på sin fem år långa karriär i H 65 Höör. Nu väntar ju en ny och säkert mycket spännande karriär i danska Herning Ikast. Men Emma Lindqvist, handbollsuppfostrad i OV Helsingborg, fick nöja sig med ett SM-silver i sin allra sista match för H 65.

Det blev stryk i den fjärde finalmatchen mot Skuru och därmed kunde Stockholmslaget ta sitt fjärde SM-guld. H 65 kämpade dock tappert in i det sista och efter underläge med sju mål i mitten av andra halvleken var H 65 nära att gå ifatt, men fick till slut ge sig med 22–24.
Det blev en ryckig finalserie, där matcher fick skjutas upp på grund av corona-smitta. Det lag som drabbades värst var H 65 som förutom corona också tvingades dras med en hel del skador. Därför var det starkt gjort att ta sig till final, framförallt för att H 65 hade en betydligt tuffare semifinalmotståndare än Skuru. H 65 fick ju möta Sävehof, medan Skuru hade ett något enklare motstånd i form av Skara.
En av orsakerna till att Skuru till slut kunde dra det längsta strået var målvakten Rebecka Nilsson. Med sina 172 centimeter i strumplästen och ganska tunna kropp är hon knappast skräckinjagande. Men skenet bedrar. Rebecka växte till ett monster i målet och var den som i främsta hand såg till så att H 65 inte kunde ta sitt andra SM-guld.
En sak förundrade mig under dessa SM-finaler. Varför i hela världen skulle H 65 i bortahall spela med ljusblå tröjor? Vanligtvis spelar ju H 65 i helrött och Skuru i helgrönt. De färgerna är ju inte särskilt lika varandra, men ändå fick H 65 dra på sig de ljusblå tröjorna i bortahall, tröjor som såg helt urtvättade ut. Tyckte faktiskt riktigt synd om H 65-tjejerna som fick spela i så fula tröjor.


Walle Holmberg
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data
Handbollens huvudpartner
Md obos
Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub