HOLMBERGS HÖRNA: Tung förlust blir lättare

Publicerad 2019-10-10 17:00
Walle
Walle Holmberg
Det finns förluster som är tunga att bära och så finns det sådana som glöms bort ganska snabbt. OV Helsingborg förlust i måndags i Partille Arena tillhör den förstnämnda kategorin. Och jag kan förstå Krister Lindgren och hans handbollskillar. Har man 20–20 när det bara återstår tio minuter och sedan förlorar med tre bollar, ja, då är det svårt att smälta.

Men med litet distans till det hela tror jag att jag att killarna i OV ska vara nöjda med det de presterade i Partille i måndags. Det gäller att hålla i minnet att det var regerande svenska mästarna som svarade för motståndet. Med det i beaktande tycker jag attresultatet inte alls är så tokigt. Spelmässigt höll ju OV jämna steg med mästarna i 50 av 60 minuter.

Till detta ska läggas att OV kom till Partille utan sin storskytt Linus Nilsson (vann skyttekung i allsvenskan förra säsongen) och den här säsongens främsta nyförvärv, försvarsbjässen Anton Månsson.

Stora delar av måndagsinsatsen tycker jag OV ska ta med sig till fredagens match mot Önnered i Helsingborg Arena. Önnered är för övrigt ett av de lag OV helst ska ha efter sig när Handbollsligan summeras framåt vårkanten.

Önnered ställde för övrigt till med den här säsongens största sensation när det i måndags blev seger hemma mot flerfaldiga mästarna IFK Kristianstad. Ex-mästarna har det tungt för tillfället. Bara knappa två veckor innan smällen i Önnered hade Kristianstad blivit överkört i hemmahall av Malmö HK, som vann med förktossande 30–20. Lägg till detta att Kristianstad efter mycket möda och stort besvär besegrade IFK Ystad med ett mål innan matchen i Önnered och det är dags att applicera krisstämpeln på IFK Kristianstad.

I husorganet Kristianstadsbladet stod det i en av rubrikerna efter förlusten i Önnered att läsa: "Vranjes har misslyckats totalt".

Det är tufft att vara tränare i Kristianstad, Ljubo!