HOLMBERGS HÖRNA: Tufft i "den lilla serien"

Publicerad 2017-11-14 12:11
Walle
Walle Holmberg
"Så har vi ju vår egen lilla serie". Det hör man OV Helsingborgs tränare Ulf "Tubbi" Sivertsson säga då och då. Vad menar han med det då? Jo, han tycker att de sex sista lagen i Handbollsligan utgör en egen liten serie, dels därför att lagen redan ligger en bit efter lagen ovanför, dels därför att det är bland de lagen det lag som åker ut och de tre som tvingas kvala lär återfinnas. "Tubbis" OV finns där. Ligger just nu sist, men enbart på grund av sämre målskillnad än nästjumbon Ricoh.

Skärskådar man de sex lagen liten närmre upptäcker man snart att det är sällsynt att de tar poäng från de andra åtta lagen.

OV och Ricoh har inte lyckats med det någon gång. De enda lag som lyckats slå lag bland de åtta främsta är Skövde (slog GUIF) och Aranäs (slog Ystads IF).

Av de 36 poäng de här sex lagen tagit sammanlagt har bara åtta tagits mot lag som inte tillhör den här lilla serien.

I helgen hade jag möjlighet att kolla fyra av dem: Aranäs, Hammarby, Karlskrona och Ricoh.

Vilka som imponerade mest och vilka som inte gjorde det?

Det lag som imponerade mest var utan tvekan Hammarby, som gav Lugi en match ända in på mållinjen. Tre sekunder före slut såg Hammarbys Patrik Fahlgren till så att det blev en poäng, då han fastställde slutresultatet till 28–28. Jodå, det är samme Fahlgren som tidigare i höst släckte OV:s poängdrömmar i Helsingborg Arena när han tre sekunder före slut gjorde sitt Hammarbys segermål.

Även Richos andra halvlek mot Aranäs var mer än godkänd. I den första halvleken var det Aranäs för hela slanten, till en stor del beroende på att man punktmarkerade Ricohs spelfördelare och storskytt Henrik Olsson. Det innebar bland annat att han bara gjorde ett mål. I den andra halvleken släppte Aranäs av någon anledning på punktmarkeringen. Det straffade sig. Henrik gjorde sex mål efter paus och var den som låg bakom segern.

Karlskrona gjorde en slät figur mot Redbergslid och Aranäs vara bara med i en halvlek.

Redbergslid, som OV möter i bortahall på söndag, såg riktigt bra ut i Karlskrona. Så det vill till att OV är riktigt på tårna i Lisebergshallen om det ska bli några poäng.


Walle Holmberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub