Ov banner03 200601

HOLMBERGS HÖRNA: Snacka om värdiga mästare!

Publicerad 2021-05-19 13:04
Walle
Walle Holmberg
Sällan har väl en värdigare mästare korats. När Sävehof-spelarna dansade och sjöng i Partille Arena i tisdags kväll handlade det om ett lag som vunnit 22 av de 23 senaste matcherna i Handbollsligan och SM-slutspelet.

Därför kom det knappast som en överraskning att de ädlaste medaljerna skulle hamna hos de gul-svarta.
Det hade dock kunnat slutat annorlunda om finalmotståndaren IFK Skövde hade kunnat mönstrat sitt allra bästa lag i finalerna. I den första finalmatchen skadade lagets stora stjärna landslagsman Jack Thurin knäet och kunde sedan inte spela mer i finalserien. Ett hårt slag för Skövde som inte hade mycket att säga till om vare sig i anda eller tredje finalmatchen. Tror dock inte det räckt med Thurin i laget i finalmatcherna, men de hade kunnat bli jämnare än vad som nu blev fallet.
För Sävehofs herrar var det här sjunde SM-guldet. Lägg därtill ett damlag som har 14 SM-guld i prisskåpet och det handlar om en klubb som inte har någon motsvarighet i Sverige.
För IFK Skövde var det här den tredje SM-finalen i kubbens historia. De två övriga daterar sig så långt tillbaka i tiden som 2005 och 2007. Inte någon av dem har vunnits. Därför var längtan efter ett SM-guld i år större än kanske någonsin. Men skador och avstängningar (varken tuffingarna Tex Blohm eller Dan Beck-Hansen kunde spela den andra finalmatchen) gjorde att Skövde bara kunde mönstra ordinarie lag i den första finalmatchen. Det hade verkligen behövts för att kunna match Sävehof i den här finalserien. Men frågan är om ett ordinarie Skövde hade räckt till mot Sävehof. Tror inte det.


Walle Holmberg
Md vistallerupp
Vår huvudpartner
Md handbollsligan
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md 320x160px mobilen
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub