Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

HOLMBERGS HÖRNA: Segrar till ingen nytta

Publicerad 2019-01-15 10:27
Walle
Walle Holmberg
Sverige har inlett handbolls-VM på bästa tänkbara sätt. Tre raka och klara segrar på lika många matcher. Men frågan är hur mycket de är värda. Förmodligen inte ett dugg. VM är upplagt så att de tre bästa lagen från varje grupp går vidare till en mellanrunda. Med sig tar de tre lagen eventuella poäng som tagits mot övriga lag som går vidare.

Det mesta tyder på att det blir Sverige, som redan är klart för mellanrundan, samt Ungern och Qatar som går vidare. Och båda de lagen har Sverige kvar att möta. Därför gäller onsdagens match mot Qatar och mot Ungen dagen efter betydligt mycket mer än de tre inledande matcherna i VM.

Jag tycker vi ska se de två matcherna an med mycket god tillförsikt. Qatar har knappast övertygat och också stått på öronen mot Angla, som ju blev riktigt rejält utspelat av Sverige.

Ungen har inte heller visat sig på styva linan särskilt mycket med blott oavgjort mot Argentina som en rejäl plump i protokollet.

OV Helsingborg har också varit i farten. Frånsett den förväntade och klara segern mot Tyresö fick OV också ganska oväntad hjälp i toppstriden.

Hallby stod på öronenmot Kungälv och Varberg fick nöja sig med oavgjort mot Torslanda. Det innebär att OV bland annat är hela fem poäng före Hallby, en av de argaste rivalerna till seriesegern. På lördag möts de båda lagen i Jönköping. OV-seger och Hallby är bortkopplat från striden om seriesegern. Återstår då bara Varberg och eventuellt Skånela, som dock är fyra poäng efter OV.

Dessutom har Skånela bland annat kvar att möta OV, detta i Helsingborg Arena. Till den matchen kan vi räkna med ett extra laddat OV. Skånela är nämligen det enda laget som slagit OV.


Walle Holmberg
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub