HOLMBERGS HÖRNA: Revanschsuget OV på söndag

Publicerad 2018-10-10 12:21
Walle
Walle Holmberg
I det allsvenska handbollshavet finns det många grynnor och skär. Det gäller att navigera sig förbi dem. Det lyckades OV Helsingborg med i de tre inledande allsvenska matcherna. Men i den fjärde gick OV-skutan med kraft på en grynna i form av Skånela, som vann hemma i Vikingahallen i Märsta. Måste erkänna att den förlusten kom överraskade. OV hade fram till matchen i Märsta övertygat. Hade bland annat slagit Lindesberg och VästeråsIrsta med mycket klara siffror. Skånela har också mött de båda lagen. Hemma mot Västerås/Irsta blev det med nöd och näppe två poäng (27–26) och i Lindesberg stod Skånela rejält på öronen: 28–32.

Därför fick OV gälla som storfavorit i Vikingahallen. Men OV lyckades inte alls nå upp till de höjder man nått i de tre inledande omgångarna.

Den självklar frågan: Vad kan det bero på? Det finns så klart en hel del svar. Ett tror jag kan vara att det kanske gått litet för lätt i serieinledningen. OV hade spelat till sig tre solklara segrar. Därför fanns det skäl att tro det skulle gå av bara farten även mot Skånela, men så enkelt är det inte alltid.

Förlusten kan dock föra det goda med sig att det är ett rejält laddat och revanschsuget OV Helsingborg som på söndag springer ut i Helsingborg Arena för match mot Varberg.

Varberg har inlett den allsvenska serien med tre segrar och en förlust – med andra ord precis som OV. Inte minst imponerade den klara bortasegern mot Hallby, just nu tvåa i den allsvenska tabellen.


Walle Holmberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub