HOLMBERGS HÖRNA: OV måste bryta onda trenden

Publicerad 2018-02-14 14:40
Walle
Walle Holmberg
"Borta bra, men hemma bäst". Hade det ordspråket fullt ut kunnat appliceras på OV Helsingborg hade kontraktet med Handbollsligan redan varit klart.

Men nu är det inte så. "Hemma bäst" är väl ok, men "borta bra"? Nä, glöm det! Sanningen är i stället den att OV Helsingborg är Handbollsligans sämsta bortalag. Har spelat 13 matcher i bortahall och inte vunnit en enda! Nära rent resultatmässigt har det bara varit en gång och det var när Karlskrona i början av ligaspelet vann med 25–24. I övrigt har det varit ganska klara förluster resultatmässigt, ja, sanningen är den att den genomsnittliga förlustmarginalen ligger på – 5.

Nu återstår det sju omgångar av Handbollsligan. Tre lag slåss för att undvika den så förhatliga sistaplatsen, som leder direkt ner i allsvenskan nästa säsong: Aranäs, OV och Karlskrona. Och faktum är att OV har kvar att möta båda lagen, båda i bortahall! Det vill med andra ord till att OV ser till att börja vinna i bortahall, allrahelst då i Karlskrona tre omgångar från slutet. En seger där kan säkra kontraktet.

Karlskrona har legat sist under i stort sett hela säsongen. Till sist gick det så långt att föreningen föredrog att entlediga tränaren Karl Johan Lång, som visade sig vara alltför orutinerad för det här uppdraget. In kom i stället Sebastian Seifert, en herre med hårda tränarnypor. Som spelare har han hunnit med klubbar i både Sverige, Danmark och Tyskland. Tränarkarriären sträcker sig över femår i Ystads IF.

Pratade med Lugis tränare Tomas Axnér dagarna innan matchen mot OV. Hans Lugi hade precis mött Karlskrona bara några veckor efter att Seifert tagit över.

– Tycker att man redan då kunde märka skillnad. Karlskrona har blivit tuffare och mer svårslaget, sade Axnér.

Samma sak hördes fån Skövde-håll när laget med mycken möda och stort besvär slagit Karlskrona i dess hemmahall. Och vi ska för all del inte heller glömma att blekingarna verkligen pressade suveränen Kristianstad, som kunde göra segermålet först fem sekunder före slut.

Så det gäller verkligen att OV får ordning på bortaspelet, annars kan det som bara inte får hända bli verklighet.


Walle Holmberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub