HOLMBERGS HÖRNA: Och så var dom bara tre...

Publicerad 2018-01-31 15:42
Walle
Walle Holmberg
För inte så länge sedan var det sex lag som kämpade för att undvika den så förhatliga sistaplatsen i Handbollsligan – platsen som leder om inte direkt ner i avgrunden, så i fall ner i allsvenskan. Den sextetten bestod då av Hammarby, Skövde, Ricoh, Aranäs, OV Helsingborg och Karlskrona.

Numera – när det återstår tolv omgångar – är det i praktiken bara tre lag som riskerar degradering: Aranäs, OV och Karlskrona.

Det lag som gått det i särklass bäst på sistone är ju utan tvekan Ricoh. Stockholmslaget tog inte enda poäng på de elva första omgångarna. Men sedan har det hänt saker. På de senaste tio omgångarna har Stockholmslaget tagit tolv poäng och är med det – om inte på säker mark – så i alla fall en bra bit väg.

Vem av Aranäs, OV och Karlskrona får då ta det tunga steget ner i allsvenskan? Näst intill omöjligt att säga i dag, men det finns en del som talar emot OV: Laget har att möta både Aranäs och Karlskrona i bortahall. Och borta har det inte alls gått bra för helsingborgarna. Inte enda poäng så här långt.

Det som inte heller talar för OV är att laget är rejält skadedrabbat för tillfället: Oskar Hansson, David Florander, Mathis Meltzer och Andreas Thynell haltade alla omkring i Helsingborg Arena vid tisdagens match mot Lugi.

De är borta i allt från två till tio veckor.

Och det är inga dussinlirare som OV inte har användning av för tillfället.

Oskar Hansson är lagkaptenen, som också är playmaker.

David Florander är OV:s främste målskytt.

Mathias Meltzer är vänstersexan, som är både pådrivare och lagets bäste kontringsspelare.

Andreas Thynell har varit skadedrabbad sedan han kom till OV inför den här säsongen och har därför inte fått ut mycket av sitt fruktade skytte.

En spelare har tillkommit under uppehållet: Bosniern Sasa Puljizovic. Han gjorde sin första match för sin nya klubb mot Lugi i tisdags. Det är sällan ett nyförvärv gör stor succé i sitt första framträdande för den nya klubben. Det gjorde inte Sasa heller, men visade vid tillfällen att det finns en hel del handboll i honom.


Walle Holmberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub