Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

HOLMBERGS HÖRNA: Nu ökar Sveriges chanser

Publicerad 2020-01-16 13:35
Walle
Walle Holmberg
När lottningen stod klar till pågående EM var Sverige nöjt med motståndet i de första rundan. Schweiz, Slovenien och Polen skulle bli överkomligt. Det blev det också, även om det skedde med vissa problem. Men den så kallade mellanrundan bedömdes som betydligt svårare, för den skulle enligt alla tips innehålla bland annat länder som Danmark, Norge och Frankrike. Närmast oöverstigliga hinder för svenskarna och en plats i semifinalerna tedde sig närmast som omöjlig för svenskarna . Men så hände det saker och ting. Det började med att Frankrike högst oväntat fick stryk av Portugal. Det var början till slutet för de favorittyngda fransmännen som fick åka hem med svansen mellan benen.

Men det var intet mot vad som komma skulle. Danmark, som vunnit både senaste OS och VM, stod på öronen mot Island. Och det visade sig bli början till slutet för danskarna. När sedan Ungern slog Island i den sista gruppspelsmatchen var det bara för danskarna att ta bilen över Sundet. Det var slutspelat för den här gången.

"Chockerande dåligt" och "Fullständigt overkligt" var rubrikerna i danska tidningar efter EM-respasset.

Allt det här har öppnat nya och större möjligheter för Sverige. Möjligheterna att ta sig till semifinal har blivit betydligt större. Nu väntar Norge, Portgal, Ungern och Islandi mellanrundan. Tufft det också, men inte alls lika jobbig som om även danskar och fransmän varit med.

Att Sverige ska rå på Norge är väl att begära för mycket, men övriga lag verkar överkomliga.

Mycket hänger på om Sverige får tillbaka sina skadade spelare, först och främst då lagkaptenen ochspelmotorn Jim Gottfridsson. Men Jesper Nielsen och och Albin Lagergren behövs naturligtvis också i laget. Det är väl tveksamt om Lagergren kommer tillbaka, men med "Gotte" och Jesper åter i laget ter sig Sveriges chanser att ta sig till semifinal som riktigt goda.


Walle Holmberg
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub