Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

HOLMBERGS HÖRNA: Man trodde inte sina ögon

Publicerad 2017-11-28 14:41
Walle
Walle Holmberg
Fick gnugga mig i ögonen mer än en gång. Var det här samma lag som jag fem dagar tidigare sett göra ett så blekt intryckt och mer eller mindre bli överkört av Redbergslid i Lisebergshallen? Jo, även om det var svårt att tro det så var det faktiskt så. OV Helsingborg åstadkom på fem dagar något jag knappast trodde var möjligt. Från att uppträda som ett riktigt bottenlag, där inte särskilt mycket fungerade, till ett lag som gjorde det mesta rätt och långa stunder såg ut att tillhöra ett av topplagen i Handbollsligan.

Hur kan ett lag förändras så pass mycket på bara fem dagar? Ingen helt enkel fråga att ge att ett bra svar på.

Ska dock försöka göra ett någorlunda tappert försök.

De brukar ju heta att för att det ska bli bra i slutändan så krävs det för det mesta en bra start på matchen. Det fick inte OV mot Sävehof hemma i Helsingborg Arena. Visserligen ledde OV med 2–0 redan efter två minuters spel,. Men fem minuter senare hade Sävehof både gått i fatt och om och tagit ledningen med 7–2. Sju raka mål på fem minuter kan knäcka den bäste. Men inte OV – inte den här gången i alla fall.

Stöttade av över 2.500 på läktarna var det ingen som gav upp. Alla slet och gav sig den på att det här inte var avgjort. Och belöningen kom. Och som den kom! När det återstod blott sex sekunder och ställningen var 21–21 slet sig Johan Lundgren loss på sin högerkant i ingen vinkel alls. Jag tänkte: Vad håller killen på med? Från den vinkeln finns det inte en chans att göra mål. Det hade inte Johan heller tänkt sig. Nej, han hystade bollen över hela målgården. In från vänster kom Linus Nilsson farande i luften. Han fångade bollen och hade sedan inga problem att få den förbi en överraskad Anton Hagvall i Sävehofs mål.

Man har varit med om en hel del fräckisar i idrottens värld. Den här platsar utan tvekan på en tio-i-topp-lista över de allra fräckaste.

I söndags fick jag uppleva något jag inte trodde jag skulle få vara med om inom den närmaste framtiden. Slog mig ner framför Tv:n för att se matchen Aranäs-GUIF. Inget konstigt med det, men när jag såg att tvillingsystrarna Maria och Safia Bennani skulle döma matchen spärrade jag upp ögonen litet extra. Första gången jag såg två tjejer döma en match i den högsta ligan. Och som de dömde den! Kunde inte upptäcka ett enda misstag under hela matchen.

Och då ska ni veta att tvillingarna Bennani knappast fick bästa tänkbara start på sitt dömande i den högsta serien. När de hade dömt sin första match – som de enigt uppgift gjorde på ett mycket bra sätt – var det något ljushuvud i sekretariat som hasplade ur sig: "Domarna kanske ska tappa mjölktänderna först innan de börjar döma".

Man bara häpnar. Jag förutsätter att det här vara sista gången den här killen satt i sekretariatet. För där har han definitivt inte att göra.


Walle Holmberg
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub