HOLMBERGS HÖRNA: Louise gör mål när hon vill

Publicerad 2019-01-07 12:50
Walle
Walle Holmberg
Kikade in och såg OV Helsingborgs damer möta Bjurslätt/Torslanda i damallsvenskan. Det var litet upp och ner med OV-spelet, men när det helgröna hemmalaget fick ordning på grejorna var det inget snack om saken.

Den jag främst fäste mig vid i OV var vänsternian Louise Cronstedt. I den andra halvleken kändes det som om hon kunde göra mål när hon ville. Lousie är längre än alla andra i OV och utrustad ned ett rejält skott. När hon får till upphoppen är det ingen försvar som förmår täcka hennes skott. Får hon sedan rätt riktning på dem är det mål.

Det kändes som om Louise kunde gjort hur många mål som helst. Problemet är att hon inte alltid får rätt riktning på dem, inte alltid värderar lägena. Den dag hon gör det kommer det att rassla till rejält bakom motståndarmålvakterna.

När hon dundrade in det ena målet efter det andra efter pausen fann motståndarna för gott att punktmarkera henne. Det var ett bevis så gott som något på hur fruktad hon var av motståndarna.

OV-insatsen i övrigt? Det var lite för mycket upp och ner. Bra spel varvades med rent slarv och alltför många tekniska fel. Kan OV minimera dessa kan laget ta de steg uppåt i tabellen som leder till kvalplats, vilket var målet när serien drog igång.

VM står för dörren. På fredag inleder Sverige VM-spelet med match mot Egypten Sveriges grupp består förutom av Egypten av Ungern, Argentina, Angola och Qatar. Den ser långt ifrån omöjlig ut och Sverige är klar favorit till att vinna den

Sverige genrepade två gånger om mot Ryssand i helgen som gick. I den första matchen såg det mycket bra ut och Sverige utklassade motståndarna. I den andra gick det betydigt tyngre och svenskarna fick nöja sig med oavgjort.

Kim Anderson är den enda i det svenska laget som inte är proffs utomlands. Han håller till i Ystads IF. Tyckte det märktes framförallt i den andra matchen. Då hängde inte Kim riktigt med, vare sig framåt, bakåt eller tempomässigt. Det är skillnad på att spela "himma" i Ystad och i någon av de större klubbarna i exempelvis tyska Bundesliga.


Walle Holmberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub