Ov banner dam herr weboriginal

HOLMBERGS HÖRNA: Laget som står i en klass för sig

Publicerad 2019-01-03 13:16
Walle
Walle Holmberg
På söndag inleds årets spel i Handbollsallsvenskan för OV Helsingborgs del. Det handlar om match mot RP Linköping i bortahall. Hemma vann OV med 25–19.

Det såg dock inte särskilt ljust ut efter efter den första halvleken. Ställningen var 12–12 efter en riktigt sömnig insats av hemmalaget. I den andra halvleken skruvade OV upp tempot och RP förmådde inte hänga med. Till slut blev det en klar seger. Jag förväntar mig en sådan även på söndag.

Striden om seriesegern i Handbollsallsvenskan lär stå mellan fyra lag: OV, Varberg, Hallby och Skånela. Bara seriesegraren tar steget upp i ligan. Tvåan, trean och fyran tvingas kvala för att försöka ta sig upp i den högsta serien. Och det brukar sällan gå bra. Det är ovanligt att lag lyckas ta sig upp i Ligan via kval.

På tal om Ligan finns det ett lag som åter står i en klass för sig i den serien: IFK Kristianstad. Det fanns nog de som började hoppas på ett tronskifte när IFK-maskinen började hacka rejält i november. Tre av fyra matcher förlorades. Men mer än så blev det inte. Kristianstad tog sig samman och vi började åter känna igen laget. De senast åtta matcherna har vunnits. Minsta segermarginalen är fem mål, den största tolv.

Lägg till detta att Kristianstad fortfarande har chansen att ta sig vidare till Champions League

IFK har blivit svenska mästare de fyra senaste åren. Kan inte tänka mig annat än att det blir en femte gång i år

Snacka om ett lag som står i en klass för sig.


Walle Holmberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub