Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

HOLMBERGS HÖRNA: I Ystad är handbollen allt

Publicerad 2021-04-08 11:51
Walle
Walle Holmberg
Det var en hel del som trodde att Ystads IF skulle spela hem SM-guldet den här säsongen. Jag var en av dem. Redan i kvartsfinalrundan var det dock slutspelat för Ystads IF. Lugi blev för svårt.

Det var naturligtvis ett tungt slag för Ystad. Inta bara för handbollslaget, utan för hela staden. Inte i någon annan stad i Sverige betyder handboken lika mycket som den gör i Ystad. Stan har två lag i den högsta serien– förutom Ystads IF även IFK Ystad. I övrigt finns det inte mycket – ja, i stort sett ingenting – för idrottsintresserade i Ystad att glädjas över.
Ishockey finns överhuvudtaget inte. Kanske inte så konstigt eftersom det inte ens finns någon ishall. För 15 år sedan donerade en 85-årig Ystad-bo fem miljoner kronor till kommunen för att bygga en ishall. Men av det blev ingenting, så nu står Ystad där utan både ishall och ishockeylag. Men det har funnits en hockeyklubb i Ystad - Pandora. Men i takt med den svalnande intresset för både sporten ishockey och avsaknaden av en hall lades skridskorna på hyllan. Och har sedan dess har de inte plockats ned lika litet som en hall byggts
Fotbollen då? Inte mycket bättre, men det finns i alla fall en del klubbar, men de är inte mycket att skryta med. En håller i alla fall till i div IV och har det något märkliga namnet Ystads IF FF, beroende på att den en gång har tillhört Ystads IF. Därför har går den något under den märkliga förkortningen YIFFFF.
På den tiden HIF gick sin långa ökenvandring i de lägre serierna blev det bland annat besök i Ystad och matcher med YIF, men nu för Ystad-fotbolllen en ganska undanskymd tillvaro.
Numera är det som sagt bara handbollen som gäller. Andra lagsporter göre sig inte besvär.


Walle Holmberg
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub