HOLMBERGS HÖRNA: Här saknades spelmotorn

Publicerad 2018-11-07 14:48
Walle
Walle Holmberg
Allt såg ut som vanligt – till att börja med. OV Helsingborg ledde med upp till fem bollar när drygt halva den första halvleken spelats. Men så hände något. Torslanda började knappa in. I paus var OV-ledningen därför inte större än 14–12.

Vad var det som hade hänt? Jag funderade och kom efter en stund fram till att det var något som saknades. Men vad? Oskar Hansson! OV:s spelmotor hade fått en hård tackling mot huvudet i bortamatchen mot Rimbo. Hjärnskakning gjorde att han tvingades ta det lugnt. Spel mot Torslanda var inte att tänka på. Oskar fick tillbringa de första dagarna efter smällen mot Rimbo i totalt mörker, men för några dagar sedan kunde han gå ut och ta en promenad. Han är med andra ord på bättringsvägen, men ingen vet när han är tillbaka.

Att han behövs i laget fick vi se när det kärvade en aning mot Torslanda. Det var ingen som kunde ta tag i anfallsspelet nu när lagets spelmotor var borta. Det fanns de somförsökte, men de hade ingen större lycka med sig. Ändå gick det vägen, främst beroende på en rivstart i den andra halvleken.

I den första halvleken drabbades Torslanda av två utvisningar på kort tid. Men domarna var fega. I stället för två fingrar i luften skulle det varit ett röda kort. Förseelserna var så grova (slag mot armar och hals) att de skulle varit marsch upp på läktarna för Torslanda-spelarna. Men vad hände? Båda hade mage att gå fram till domarna och protestera mot 2-minuterna. Sådant gör mig riktigt förbannad. Att protestera mot ett domslut är sin sak, men att göra det mot ett som är alldeles för lindrigt köper jag definitivt inte. Det är helt enkelt att göra bort sig och det riktigt ordentligt.


Walle Holmberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub