Ov banner03 200601

HOLMBERGS HÖRNA: Handbollen har fått en ny Linus

Publicerad 2021-05-13 14:47
Walle
Walle Holmberg
För si så där 50 år sedan fanns det en handbollsspelare i Helsingborg och IS Göta som hette Olle Olsson och gick under smeknamnet Linus. Han tillhörde väl inte de riktigt stora i stjärntäta handbolls-Helsingborg på den tiden, men han hade en egenhet, som de flesta hade svårt att efterlikna: Vikskottet.

Linus vek sig åt höger eller vänster och befann sig i stort sett parallellt med golvet när han sköt. Det där skottet kom för det mesta oväntat och från ett läge som vare sig försvar eller målvakt förväntade sig. Därför smet de där överraskande skotten för det mesta in bakom målvakterna.
Nu har vi fått en ny Linus med vikskott i svensk handboll. Han har det något udda namnet Elias Elefsen A Skipagötu. Han kommer rån Färöarna, är 18 år och spelar för Sävehof, för tillfället i SM-final mot Skövde.
Elias skjuter också vikskott, men han gör det inte riktigt som Linus Olsson. Färöingen gör det en meter upp i luften! Han hoppar upp, vilket sig åt höger eller vänster och så smäller det oftast till bakom motståndarmålvakterna. De blir helt enkelt så överraskade att de helt enkelt inte hinner reagera.
Men de kan väl lära sig de där skotten, kanske någon protesterar. Tror jag blir svårt. För det första kommer de helt oväntat och för det andra så snabbt och från ett läge målvakterna inte alls är vana vid att de mellan stolparna helt enkelt inte hinner med.
Men den krullhårig färöingen kan så mycket mer. Tveklöst den mest underhållande handbollsspelaren i Sverige för tillfället. Problemet är bara att vi inte lär få se honom särskilt länge till i svensk handboll. En handbollsspelare utöver det vanliga vill så klart storklubbar i Tyskland, Spanien eller Frankrike värva så fort som det bara går.


Walle Holmberg
Md vistallerupp
Vår huvudpartner
Md handbollsligan
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md 320x160px mobilen
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub