Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

HOLMBERGS HÖRNA: Han är ju så lik sin pappa

Publicerad 2020-09-16 12:12
Walle
Walle Holmberg
För snart tre veckor sedan bänkade jag mig i Idrottens hus för att se OV Helsingborgs näst sista träningsmatch inför seriestarten. Varberg svarade för motståndet och efter en knapp minut small det till i Varberg-målvaktens högra kryss. Det blixtrade till i min skalle och så sade jag för mig själv:

– Det var ju Thomas Persson...

Sedan sade jag snabbt till mig själv:

- Men för fan, Walle, det är ju snart 50 år sedan han spelade handboll...

Javisst, ja, men för mig var den som sköt det där skottet närmast en kopia av Thomas Persson. Och helt fel ute var jag inte. Skytten heter Mattias Thynell och har Thomas Persson som sin pappa.

Eter tio år har Matias återvänt till OV Helsingborg. Han betraktas allmänt som en av Handbollsligans främsta nyförvärv inför den här säsongen. Mattias har skaffat sig massor med handbollserfarenhet i klubbar som Malmö, Sävehof och i ett par riktigt bra dansa klubbar.

Han kommer med andra ord att betyda mycket för OV.

OV Helsingborg tippas allt från att bli åtta till elva i den här säsongens upplaga av Handbollsligan. Jag tror också att det är där någonstans det helgröna Helsingborgs laget hamnar.

Från förra säsongens trupp har trion Oscar Joelsson, Oscar Hansson och Linus Nileskog försvunnit.

In har, förutom Thynell, Viktor Hedin kommit. Han har skaffat sig massor med erfarenhet, främst från norsk handboll, och gör tillsammans med Thynell att jag tycker att den här säsongens upplaga av OV är aningen starkare än den förra. Därför ställer jag upp på tipset allt från åtta till elva.


Walle Holmberg
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub