Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

HOLMBERGS HÖRNA: Glöm att det nu är tre månader sedan OV Helsingborg senast vann en match.

Publicerad 2018-02-23 17:54
Walle
Walle Holmberg
Glöm bort jumboplatsen i Handbollsligan. Glöm bort att det ännu inte blivit någon seger på bortaplan. Glöm bort att torsdagens förlust mot Ystads IF var den 13:e i följd.

Nu är det bara så enkelt att OV måste börja vinna. I annat fall bär det fall rakt ner i avgrunden: allsvenskan nästa säsong.

Det vore därförytterst lämpligt att ta den första bortasegern redan på söndag då Aranäs väntar i Aranäshallen. Där blev det förlust när lagen mötes i höstas och ingen jag pratat med kan minnas att OV överhuvudtaget vunnit i den hallen. På söndag måste det helt enkelt bli den första.

Har nämligen fått en känsla att det numera inte är Karlskrona utan Aranäs som OV ska ha bakom sig för att slippa för att undvika den så förhatliga jumboplatsen.

Tränaren Sebastian Seiferts inträde i Karlskrona har nu så smått börjat ge önskat resultat för blekingarna. Klar seger i hemmahall mot Ricoh innebär att Karlskrona – säkert med varm hand – överlämnade jumboplatsen till OV.

Är det uppåt i den blekingska örlogsstaden är det raka motsatsen i Kungsbacka, där stadens handbollsstolthet gick på rena praktsmällen i senaste omgången. Ricoh vann hemma i Solnahallen med hela 21 mål. Hur mycket det än snackas om det inom laget är det svårt att tvätta bort den rejäla fläck som en sådan förlust åsamkar klubben, allrahelst inför en viktig match som den som väntar bara några dagar bort. Visst har OV möjligheten att dra nytta av det när det under söndagseftermiddagen är dags i Aranäshallen. Känns dessutom som Aranäs för tillfället är inne i en rejäl formsvacka. Det gäller därför att verkligen ta chansen, i annat fall kan den 14:e raka förlusten vara ett faktum och då är det verkligen fara å förde. Då finns det bara Karlskrona kvar som räddningsplanka. och det kan vara en rejält bräcklig sådan.


Walle Holmberg
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub