Ov banner dam herr weboriginal

HOLMBERGS HÖRNA: Det är ju poängen som räknas....

Publicerad 2019-09-12 11:52
Walle
Walle Holmberg
Att spela bra och ändå förlora är naturligtvis ingen höjdare - kan tänka mig att det är bland det värsta man kan råka ut för som idrottsman eller kvinna. Men det är precis det OV:s herrar gjort. Först förlust med uddamålet i premiären i Handbollsligan i Ystad och sedan stryk på nytt i hemmapremiären mot IFK Kristianstad.

OV kom undan båda matcherna med äran i behåll, men det är naturligtvis inte mycket att att komma med. Det är poängen och inget annat som räknas.

OV lyckades hålla jämna steg med storlaget IFK Kristianstad fram tills det återstod dryga åtta minuter av matchen. Då lade Kristianstad i ytterligare en polett och gjorde 4–0 på knappa tre minuter. Ridån ner för hemmalaget och det står fortfarande en nolla i vinstkolumnen.

Men, förlusten till trots, fanns det en hel del att glädjas åt.

Jag tänker då främst på lagkaptenen Oskar Hansson. Senast hans OV var uppe i högsta serien fick han stora delar av säsongen förstörd av en efterhängsen handskada.

Nu är han tillbaka helt skadefri och jag tyckte nog att han såg bättre tränad ut och fit än någonsin.

Han spelar den kanske viktigaste och svåraste rollen i sitt lag, den som playmaker. Han är den som ska ha den blicken över anfallsspelet, hitta inspelningsmöjligheter till folket på linjen och dessutom se till att spela till sig själv ett eller annat friläge.

Det lyckades han riktigt bra med mot Kristianstad. Inte nog med att han blev sitt lags bäste målskytt, han hittade vid flera tillfällen in till folket på linjen med luriga passningar.

Fortsätter han på det här viset är mycket vunnet. Problemet är bara att han i stort sett är den ende på denna så viktliga position i sitt lag. OV har ingen som fullt ut kan gå in och spela Oskars roll.


Walle Holmberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub