Ov banner03 200601

HOLMBERGS HÖRNA: Borta är OV helt borta

Publicerad 2020-11-19 12:20
Walle
Hemma i Helsingborg Arena går det hyfsat bra. Tre segar på sex matcher i Arenan är ju mer än godkänt. Men på bortaplan är OV Helsingborg helt borta. I onsdags spelades den femte bortamatch för säsongen. Och det blev den femte förlusten. OV är med andra ord helt borta när matcherna spelas utanför Helsingborg Arena.

Det finns dock ett undantag - insatsen i Kristianstad, där OV gav laget som blivit svenska mästare åtta gånger, varav fyra gånger 2015–2018, en rejäl match. OV förlorade med uddamålet – 27–28 – sedan hemmalaget gjort segermålet med bara sekunder kvar att spela.
I övrigt har mörkret sänkt sig över OV när det spelats utanför Helsingborg Arena.
Det har dessutom blivit några riktiga käftsmällar.
Tänker på 21–38 i Skövde, 24–32 mot Sävehof och kanske framförallt 24–32 mot Aranäs. Det var en förlust som verkligen sved.
Senast blev det 24–29 mot Ystads IF i Ystad Arena. En anständig insats, framförallt med tanke på att OV tingades ställa upp utan sin lagkapten och storskytt Mattias Thynell. Nu ska det dock sägas att den som fick ta hand om Thynells roll, Linus Nilsson, gjorde det bra. Inledde visserligen med två missade skott, men kom tillbaka och kunde till slut känna sig riktigt nöjd med sin insats.
Varför har OV så förtvivlat svårt i bortahall? Naturligtvis svårt att svara på, men en sak vet jag: Det kan inte vara för att man inte pallar publiktrycket...


Walle Holmberg
Md vistallerupp
Vår huvudpartner
Md handbollsligan
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md 320x160px mobilen
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub