Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

HOLMBERGS HÖRNA: Allt kom på en gång

Publicerad 2020-02-14 13:40
Walle
Walle Holmberg
För snart 17 år sedan sjöng Per Gessle: "Här kommer alla känslorna på en och samma gång". Det tyckte jag också det hojtades från OV Helsingborgs kansli i måndags. Skillnaden var bara att det inte handlade om känslor utan om tränare. Där kom allt på en och samma gång. Först meddelades det att Joakim Forsberg är inne på sin sista säsong som tränare för damlaget. Sedan dröjde det inte många timmar förrän det stod klart att Krister Lindgren gjort sitt som tränare för herrarna.

Det minst kontroversiella var naturligtvis besluta att ersätta Joakim Forsberg som tränare med Fredrik Björkman. Jocke ska dessutom fortsätta i OV, nu i rollen som sportchef.

Att Krister Lindgren inte fick fortsätta som herrtränare tillhör väl inte heller de största sensationerna. Det har på sistone gnytts en hel del allt i takt med de uteblivna segrarna och jag har från mer än en supporter fått höra:

– Walle, är det inte dags att byta tränare nu?

Kunde knappast annat än att hålla med. Krister Lindgren har helt enkelt inte fått ut det som man bör med det spelarmaterial OV Helsingborg förfogar över. När serien nu närmar sig sitt slut och det börjar bränna till var det mer eller mindre tvunget att göra något. Det håller såklart inte med bara en seger på de elva senaste matcherna i Handbollsligan.

Hade det fortsatt så är risken stor att det burit rakt ner i allsvenskan och det vore närmast förödande.

Är då trion Mats Engblom, Joel Tulldahl och Per Carlén de som ska till att det blir spel i Handbollsligan även nästa säsong för OV? Naturligtvis svårt, för att inte säga omöjligt, att ge ett entydigt svar på. Nöjer mig därför med att konstatera att förutsättningarna för detta är goda med denna nygamla trio.

Rutin och erfarenhet saknas det definitivt inte. Det finns så det räcker och blir över flera gånger om.

Mats Engblom har ju en gedigen tränarkarriär bakom sig, både i herrarnas och damernas höstats ligor. Per Carlén har mer rutin än de flesta, både som tränare och spelare. Kompletterat med lugne och kunnige Joel Tulldahl får OV en tränartrio som inte särskilt många lag i Handbollsligan kan matcha.


Walle Holmberg
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub