Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

HOLMBERGS HÖRNA: Allsvenskt i Helsingborg?

Publicerad 2021-02-24 14:42
Walle
Walle Holmberg
Ifjol föll HIF ur allsvenskan. Men blir det ändå allsvenskt i Helsingborg i år? Ja, omöjligt är det inte. I och med OV Helsingborgs förlust i den för bottenstriden viktiga matchen mot Aranäs är det fara värt att OV återfinns i allsvenskan när den drar igång framåt höstkanten. Det var väl i så fall inte den allsvenskan vi tänkt oss.

Men än finns det ingen anledning att kasta någon yxa i någon sjö. Det återstår trots allt två matcher att reparera fadäsen från i Helsingborg Arena i tisdags – i Eskilstuna på fredag och i Ystad på tisdag.
Skulle tro att det krävs seger i båda matcherna för att vara säker på en kvalplats i Handbollsligan. Att tror att laget ska klara sig kvar i den högsta serien utan kval är att
tro för mycket. Upp till en säker plats är avståndet fyra poäng och det är för mycket att ta in.
Efter fina OV-insatser på sistone och bara en förlust på de fyra senaste matcherna var det rakt ner i källaren igen i tisdags. Hade OV i den matchen kommit upp i den klass man visat upp på sistone hade båda poängen stannat i Helsingborg och läget i Handbolllsligans botten sett betydligt ljusare ut.
Men OV återföll till gamla synder – slarvade på ett sätt som vi inte sett på sistone.
Då har det stått klart att OV varit ganska beroende av att Henrik Knudsen tagit hand om dirigentstaven på ett sätt som bara han kan. Det gjorde han dock inte den här tisdagskvällen i Helsingborg Arena. Inte nog med att han sällan fick till sina finurliga inspelningar, han sköt i både tid och otid och det med föga lyckat resultat. Fyra mål på tolv skott är på tok för dålig utdelning
Men det finns ingen anledning för OV att kasta några yxor i sjön. Vare sig Guif eller IFK Ystad är oöverkomliga motståndare. Vem minns inte krossen mot IFK Ystad i premiären – 44–20?


Walle Holmberg
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub