Ov banner dam herr weboriginal

HOLMBERGS HÖRNA: Alla i OV heter Emil...

Publicerad 2019-09-05 13:30
Walle
Walle Holmberg
Förr skanderades det ofta på fotbollsläktarna, främst i Göteborg: "Alla heter Glenn i Göteborg". Då handlade det om Hysén, Strömberg, Holm och Schiller. Inför den hör handbollssäsongen skulle det kunna låta så här på läktarna i Helsingborg Arena: "Alla heter Emil i Helsingborg ..."

Till förra säsongens målvakt Emil Athursson och vänstersexa Emil Lindqvist har den härsäsongen adderats Emil Andersson och Emil Hansson, båda från Guif.

Att det är två klara förstärkningar som kommit till OV är ställt utom allt tvivel. Båda tillhörde förstauppställningen och var förekom ofta i målprotokollet i Guif. Skulle förvåna om de fortsätter göra det i OV också.

Men de båda "Emilarna" i alla ära – det främsta OV-förvärvet inför den stundande säsongstarten är utan tvekan Anton Månsson. Har man som Anton sex års spel i dentyska Bundesliga och tio A-landskamper med sig i bagaget är det naturligtivs intealls tal om en dussinlirare - tvärtom.

OV, som nykomling i Handbollsligan, kommer naturligtvis att ha hur mycket nytta som helst av Anton – både på och utanför planen.

Hur står dig då den här säsongens upplaga av OV sig jämför med den som dråsade ur högsta serien för två år sedan? Klart bättre skulle jag vilja påstå. OV har det bra beställt på de flesta positioner, även om det är ont om mittnior i laget. Det finns egentligen bara en renodlad sådan: Oskar Hansson – lagtes playmaker.

En polack med meriter från landslaget var på gång, men det smög sig. Nu finns det så klart andra som kan gå in och spela Oskars roll när han behöver vila eller när han av en eller annan anledning inte är med, men det är inte lika invanda i rollen som Oskar.

De flesta är överens om att den här säsongens Handbollsliga ganska snabbt kommer att delas upp i två skikt – ett övre och ett undre. I det övre lär lagom Kristianstad, Ystads IF, Sävehof, Alingsås, Skövde och Malmö återfinnas.

Resterande åtta, däribland.OV, lär alltså hålla till på den undre halvan. Där gäller det främst att undvika sistaplatsen, som innebär degradering, och helst också platsernatolv och tretton, som innebär kval för att hänga kvar.

Jag är ganska säker på att OV inte kommer att tillhöra lagen tolv, 13 och 14 när säsongen ska summeras nästa år.


Walle Holmberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub