INSLAG I P4 RADIO MALMÖHUS - Här spelar barnen handboll efter skolan, hellre än att gå hem.

Publicerad 2018-03-08 14:08
Handbollsskola for alla 3
Vaddå gå hem direkt efter skolan? Det finns många barn i Helsingborg som hellre stannar kvar och spelar handboll.

Handbollsklubben OV Helsingborg är halvvägs inne på klubbens treåriga satsning "Handbollsskola för alla" i fem områden i staden. Och mer än tvåhundra barn är engagerade. Och femton har också börjat träna på klubbens ordinarie träningar.

– Först gick jag här och så tyckte jag det var kul, berättar Joanna Persson som tränar handboll både på Drottninghögskolan och på Filborna arena.

Det är full rulle i skolans idrottshall när P4 Malmöhus är på besök. Tre tränare styr upp de övningar som pojkarna och flickorna mellan 6 och 9 år gamla ska genomföra.

– Vi siktar på att 25 barn ska börja på OV:s ordinarie träningar innan projektet är slut, säger projektansvarige Mats Jacobsson. Men det kan vara svårt för barnen i de här områdena att ta sig till och från träningarna. Alla har inte de resurserna och man sätter inte en åttaåring på bussen.

En av dem som försöker spela så mycket hon bara kan är Marissa Kokalla som både tränar med klubben på Filborna och efter skolan på Drottninghög där hon dessutom hjälper till på de yngsta barnens träningar.

– Jag visste inte hur man gör någon sport men så började träna och nu är jag den jag är, säger hon.

Hur är den nya Marissa då?

– Jag har blivit stark och jag orkar mer och så är jag gladare, berättar hon. Det här är ju som träning för att träna på Filborna och där är det mer på riktigt. Och det är jättekul och man träffar många nya vänner.

Problemet är bara att det kan vara svårt att få skjuts och att hinna med.

– Jag försöker, men har så mycket annat att sköta också, som läxor och sånt.

Hur länge tror du att du kommer att spela handboll då?

– Jag kommer alltid att spela, så jag tror 20 år eller lite till, säger Marissa Kokalla och springer snabbt iväg för att inte missa mer än nödvändigt.

Mats Jacobsson
Md p4 radio malmohus
Klicka på loggan ovan för att lyssna på inslaget i P4 Radio Malmöhus.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub