Ov banner03 200601

En legendarisk penna har satt sin sista punkt

Publicerad 2021-09-22 06:34
Sk rmavbild 2021 09 21 kl. 22.35.44
Walle - en mångårig och populär skribent på OV Helsingborgs hemsida
För alla helsingborgare som någon gång har haft någon som helst kontakt med idrottsrörelsen, så var Walle Holmberg ett begrepp. Han var den där lille klurige mannen, som med sitt sneda leende och med block och penna i högsta hugg, alltid stod vi sidlinjen efter matchen för att få den allra första kommentaren direkt efter slutsignalen. Han var väl kanske inte den stora scoopens journalist och grävde väl inte upp de största skandalerna ur den helsingborgska idrottsmyllan. Men det var en journalist man verkligen kunde lita på och som alltid höll sitt ord.

En journalist med självaktning skulle ju dessutom på den tiden givetvis jobba under signatur. Men eftersom Walles andra förnamn (Lars & Göran) var upptagna, så blev det tredje förnamnet namnet; Waldemar som fick sätta prägel på denna legendars signatur. Och den i Helsingborg som inte hade koll på vem Walle Holmberg var, har aldrig någonsin öppnat en HD eller varit på en fotbollsmatch.

För även om det är som han själv beskrev det "att jag har nog rapporterat om precis alla sporter utom varpa och casting", blev det ju fotbollen som låg honom närmast. Inte minst beroende på att det under hans 46 år långa karriär, var med några få års undantag, just fotbollen som va den dominerande publiksporten i hans kära hemstad.

Men efter pensioneringen, sågs han allt oftare på Helsingborgs Arena och i Idrottens Hus. Och hans kärlek till handbollen växte sig allt starkare på äldre dar. Något som nyblivne klubbdirektören i OV Helsingborg genast tog fasta på och frågade en dag på stående fot, om inte Walle ville ta tag i pennan igen och bli OV:s alldeles egna krönikör. Walle funderade väl ungefär lika länge som det tar att säga "klart jag vill". Och därmed var Mats Engbloms första och kanske mest långlivade värvning ett faktum.

Men efter över hundra krönikor för OV Helsingborg, har nu Walle Holmberg alldeles för tidigt, satt sin sista punkt. Symboliskt nog fick denna underbara människa och skribent sluta sina dagar, alldeles i de krokar där han tillbringade en stor del av sitt yrkesliv, nämligen i direkt anslutning till Idrottens Hus och Olympia, på väg till Helsingborgs Idrottsmuseum i vars verksamhet han också var oerhört engagerad.

Här slutade han sina dagar och saknaden efter Walle Holmberg inom Helsingborgs idrottsliv är och kommer att förbli oerhört stor. Denna underbara sportpenna som aldrig blev uddlös. För oss i OV Helsingborg går nu tankarna till Walles anhöriga och alla som har haft nöjet att få ha med Walle att göra i något sammanhang. I vår förening skrev du bokstavligen in dig för all framtid.

Mats Svensson
Md biljett online
Vår Huvudpartner
Officiell Hotellpartner
Md has logo 1
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub