En halvlek räckte för OV

Publicerad 2018-12-02 22:47
Walle
Walle Holmberg
Efter den första halvleken såg det inte alls bra ut när OV Helsingborg tog emot RP Linköping i Helsingborg Arena. Knackigt spel och bara 12–12 i paus. I den andra halvleken blev det betydligt bättre och OV kunde till slut vinnande solklara 25–19.

– I den första halvleken blev vi alltför stillastående. Då går det inte att spela bra försvar. I den andra halvleken blev det betydligt bättre och vi stängde till rejält bakåt, säger OV-tränaren Ulf "Tubbi" Sivertsson.
Han fortsätter:
– Tycker det var starkt att vi kunde komma igen så bra som vi gjorde och vinna med så klara siffror.
Innan matchen stod det klart att OV skulle få klara sig utan storskytten Linus Nilsson, vars fotskada inte tillät spel.
Och inte blev det bättre när en av de andra OV-skyttarna, David Florander, fick en smäll på låret redan efter tio minuters spel. Han kunde inte fortsätta.
Ett tungt ansvar kom då att villa på det resterande 9-meterskyttarna David Svensson och Oscar Joelsson. Oscar var klart bäst av de båda. Han blev också bäste hemmaskytten med fem mål och hann också med tre fina inspelningar som ledde till mål.