Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Damseger efter säsongens bästa insats

Publicerad 2023-01-08 19:40
Kropps
Alexandra Larsson fortsätter att storspela och fick den här gången även ge sig ut på nio meter
I jakten på viktiga poäng, tog damlaget en väldigt fin skalp mot Kroppskultur, som också är med och krigar om platserna i tabellens mitt. Viktiga av det skälet att förluster i den här typen av matcher, omedelbart gör att lagen underifrån kryper allt närmare och hotet om negativt kval, blir ett obehagligt faktum. Men när det som bäst behövdes, plockade OV fram säsongens bästa spel och satte ner foten efter cirka 28 sekunder på ett sätt vi inte har sett tidigare den här säsongen. Omedelbart visade man att man inte under några omständigheter hade tänk att vika ner sig denna eftermiddag.

När Alexandra Larsson i den tionde minuten tryckte in 7-1, satt större delen av publiken och nöp sig i armen. Denna Alexandra förresten som går från klarhet till klarhet. Nästan varje gång hon får bollen levererad till kanten, kan speakern utan större risk trycka i gång måljingeln. Ty sekunderna senare ligger bollen oftast i motståndarnas mål och det på ett sätt som känns så okonstlat och självklart. Hon har en pålitlighet och trygghet i sina avslut, som ger avtryck i hela truppen och för tillfället tillhör Alexandra tveklöst en utav Allsvenskan mest svårstoppade kantspelare.

Kan man då i andra änden av planen ställa en målvakt, som med en gnutta tur, men en mångfalt större portion skicklighet tar det mesta och lite till, så blir vägen mot två poäng allt mindre krokig för varje minut som går. Som mest ledde OV med hela nio bollar och även om marginalen var på väg några gånger att reduceras till endas två mål, kändes de mindre oroande än vid tidigare och motsvarande tillfällen.

Framgångsfaktorn den här gången var lagets oerhörda noggrannhet och förmåga att utföra det man på förhand hade kommit överens om. Lägg därtill en hundraprocentig insats från straffpunkten (Alice Hirsch åtta mål totalt varav sex på straff) och ovan nämnda faktorer, så har ni segerreceptet denna söndag. Andra som skötte sig med den äran den här gången var Sofia Andersen, som alltmer växer in i sin roll som Allsvensk handbollsspelare. En som också också är på väg mot stormsteg på väg mot storformen är Moa Lindén, som dock fick avsluta matchen uppe på bänkrad åtta, efter tre utvisningar. I de skadade spelarnas frånvaro, fick också unga Wilma Holmqvist hoppa in på nio meter och visade prov synnerligen goda handbolls-kvalitéer under den lilla stund hon fick chansen, att det finns gott hopp om framtiden för OV dam och för Wilma. Det var sannerligen inte sista gången vi såg henne i detta lag.

Tre andra som är värda omnämnande är bl.a. rutinerade Linnéa Thulin, som blir allt mer viktig i ett ungt lag. Hennes fyra mål och energiska krigande inne på linjen skickar signaler till övriga om vad som krävs. Agnes Bladh är också starkt bidragande till dagens framgång med sina ideliga försök till genombrott. För att inte tala Anna Wibring, som av ovan nämnda skadeskäl har fått rota fram sina handbolls-skor ur garderoben och än en gång fått krypa ner i struten för att där "avlasta" allt mer tynande alternativ på högerkanten. Den här s.k. "avlastningen" slutade med tre kliniska avslut på lika många försök. Enligt henne själv är det precis lika många mål som hon har gjort under den gångna träningsveckan – men då på trettio (30!!) avslut. ?

Således en mycket bra prestation av ett lag, vars tränare har fått tänka i nya banor efter att truppen har brandskattats högst påtagligt de senaste veckorna. Heder dock åt såväl tränare och spelare som har hanterat den uppkomna situationen på absolut bästa sätt. Tack för underhållningen och grattis till poängen.

Mats Svensson
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub