Damlaget föll ihop som ett korthus

Publicerad 2022-01-19 20:46
Alexandra larsson
Alexandra Larsson var ett av få glädjeämnen i bortamatchen mot Hallby..
​Efter en fullständigt hysterisk start målmässigt, med hela 14 mål på 13 minuter, lugnade de båda lagen ner sig en aning. De resterande 17 minuterna utnyttjade gästerna på bästa vis. Dels mycket beroende på att Johann Brejding fick övertag på Hallbys skyttar, dels också att skärpan i hemmalagets avslut sjönk betydligt i takt med tiden. När de båda lagen gick till pausvila, ledde OV med 12-10 och en stor orsak till detta var ett lyckat kantskytte. Alexandra Larsson som var stekhet i den första delen av matchen gjorde fyra. Medan Anne Lindh på den andra kanten inte var mycket sämre hon, med sina tre mål.

Starten på den andra halvleken blev en ren mardröm för gästerna, med fem raka hemmamål. Vilket föranledde Daniel ett med full kraft dundra ner Timeout-kortet på sekretariatets bord. Första OV-målet i den andra halvleken dröjde ända till den sjunde minuten. Men då hade hemmalaget mäktat med hela sju. Men när Linnea Back räddade en straff i den femtonde minuten, fick man en känsla av att OV var på väg in i matchen igen. Men säg den glädje som vara för evigt.

Sista kvarten gick helt i hemmalagets tecken och slutsiffrorna skrevs till klara 29-18, efter en halvlek som Hallby vinner med förkrossande 20-6..!! Hallby som nu gick upp i Allsvensk Serieledning.

Om vi summerar matchen i plus och minus, så börjar vi med det negativa:

• Sex mål i den andra halvleken är naturligtvis inte okej.
  • Höstens dominant Mimmi Lundin skadade sig redan på uppvärmningen
  • Ytterligare tunga namn saknades den här matchen av lite olika skäl, vilket gjorde att tjejerna helt enkelt inte orkade till slut.
  • Tankar om toppstrid kan härmed skjutas ett år framåt. Nio poäng upp till kvalplats är givetvis en allt för brant uppförsbacke.

I den positiva vågskålen lägger vi gärna följande:

• Linnea Backs inhopp i målet i den andra halvleken.
  • Men även Johanna Brejdings insats som höll OV kvar i matchen under den första halvleken.
  • Agnes Blads första match gav mersmak och hon kommer att vara en stor tillgång framöver
  • OV:s första halvlek, där man visade att man i sina bästa stunder kan störa topplagen.
  • Alexandra Larssons kantspel, där hon var klinisk genom hela matchen. Utsågs helt välförtjänt till OV Helsingborgs bäste spelare.