Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Damernas sjätte raka seger gav toppkänning

Publicerad 2019-02-09 20:09
Mängder av tekniska fel präglade inledningen på damerna match mot Aranäs i det viktiga Allsvenska mötet på lördagseftermiddagen. Och skyldiga till dessa var väl i ärligheten namn såväl hemma som bortalag och enda spelarna om inledde på ett kvalitativt bra sätt var de båda lagens målvakter. Även på resultattavlan följdes man åt hela vägen fram till halvtidsvilan och paussiffrorna skrevs till 11-11.

Om första halvlek var en måttlig idrottsupplevelse, så var den andra en desto större dito. I alla fall om man har sympatierna hos det grönklädda hemmalaget. Rappt och fantasifullt anfallsspel kombinerat med stabilt försvarsspel och stundtals närmast briljant målvaktsspel. Och så en sak till – en synnerligen stabil och iskall straffskytt i Martina Persson, som till synes helt utan nerver går fram till sjumetersstrecket och gör mål – viktiga och ofta direkt matchavgörande mål.

Vi ställningen 12-13 gjorde OV fyra raka mål och här hittar man nog matchens viktigaste sekvens. Efter detta släppte aldrig OV greppet och gick efter ännu en strålande laginsats till lagets sjätte raka seger och är i och med denna fortfarande obesegrade 2019. Den senaste i raden vann man med 26-23.

Målskyttar:

Martina Persson 8, Elinor Fahlstedt 6 mål, Emelie Kristiansson 4, Louise Cronstedt 2, Mimmi Lundin 2, Anna Wibring 2, Anne Lind 1, Jessica Strand 1