Ov banner03 200601

Damerna hakar på i toppen

Publicerad 2021-01-09 16:48
Anne lindh
Anne Lindh bäste målskytt i bortasegern mot Nacka. Arkivbild från den förnämliga siten www.bildburken.se
En på pappret enkel bortamatch stod på programmet denna lördagseftermiddag, mot ett Nacka som inför tillställningen faktiskt stod på noll poäng trots en seger strax före jul. Man hade tydligen använt en ”otillåten” spelare i vinstmatchen mot GT Söder.

Och visst gick det som på räls i början och en till synes betryggande sexmålsledning till OV:s fördel efter tjugo spelade. Men efter en för bortalaget mållös åttaminuters-period, var det plötsligt ganska jämnt i målprotokollet när det bägge lagen gick till pausvila. Siffrorna efter en halvlek skrevs till 13-15 i OV:s favör och det efter pålitligt kantspel av Anne Lind. Men Nacka visade sig inte alls var så beskedliga som tabellplaceringen visade och med ungdomlig entusiasm krigade man i varje situation, vilket dom ska ha all heder av.

Men efter en strålande inledning på den andra halvleken, skaffade åter sig OV ett grepp om tillställningen. Med ett enda (!!) insläppt mål på hela tretton minuter och åtta gjorda under samma period, så var naturligtvis tillställningen avgjord till de för dagen vitklädda skånskorna fördel. Andra halvlek vinner man med förkrossande 18-8 och slutresultatet blev 21-33 till OV Helsingborg.

I den här matchen fungerade kantskyttet bra i OV och mer än hälften av målen - hela 17 st. - gjordes faktiskt utav trion Anne Lind (8) Anna Wibring (7) och Selma Zilic (2). I övrigt bör noteras att OV spelade hela matchen med Linnéa Back i mål – hennes första match från start och den kan hon lämna med betyget; M.V.G. En räddningsprocent på över 41 bidrog givetvis till den övertygande bortasegern..!!

Att sedan Sofia Andersen gör sitt första mål i Allsvenska sammanhang, gjorde naturligtvis inte tillställningen mindra angenäm för gästerna. Sofia är ung och har många mål från sex meter framför sig. Plus även till lagkapten Emelie Kristiansson, som sällan gör en besviken. Fem mål och ett som vanligt, ett strålande ledarskap.

OV kom till spel utan kvartetten; Leila Melcher, Kicki Brorsson, Linnéa Thulin och Annie Svensson, vilka snart är på banan igen. Kickis skada är förhoppningsvis snart ett minne blott. Men skönt att än en gång kunna konstatera att OV har det bra beställt på målvaktsfronten.

Mats Svensson
Md vistallerupp
Vår huvudpartner
Md handbollsligan
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md 320x160px mobilen
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub