Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Damerna förlorade viktig streckmatch

Publicerad 2019-11-24 11:44
Det blev en svidande förlust i kampen om kvalplatserna för våra tjejer i matchen mot Hellton på ”hemmaplan” i Västergårdshallen. Dessvärre en anläggning som vid tillfället var behäftad med fler tekniska fel än vad vårt damlag kom upp i under matchen. Det var faktiskt en väldigt underhållande inledning på matchen – i alla fall för alla som gillar att se mål.

Efter mindre än kvarten spelad, så var det nämligen 20 gjorda mål, jämt fördelade på de båda lagen. Dock sansade målskyttet sig och paussiffrorna skrevs till 13-15.Sämsta tänkbara start på andra halvleken, gav en tydlig hint om varthän det barkade. Ty trots att våra tjejer var uppe i 19-19, kändes det ändå ganska tydligt vilket av lagen som höll i taktpinnen. Och mycket riktigt så drog Hellton iväg till för dagen ointagliga 28 mål, medan hemmalaget stannade på 26.

Det kändes trots allt inte som att skillnaden mellan lagen var större än att OV mycket väl kan åka till Karlstad och göra precis som Hellton – vinna på bortaplan. Det gäller då att få träff i försvarsarbetet och inte minst få stopp på duktiga Kristin Wiklund, som lämnade Helsingborg med 8 gjorda mål och ett presentkort på Pinchos, som ett bevis på att hon var gästerna bäste spelare. I hemmalaget fick Wiktoria Gustafsson samma uppskattning för sin som vanligt helhjärtade insats.