Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Cupseger mot Vinslöv

Publicerad 2022-08-11 21:39
Albert
Albert Månsson var en av de mer framträdande i segermatchen mot Vinslöv i ATG Svenska Cupen
​När cupen förra året gjorde sitt återtåg in i den svenska handbollen, stod skrällarna som spön i backen. Och efter division 1-laget Lindesbergs seger mot Svenska mästarna på onsdagskvällen, var det väl inte utan att man med en viss oro såg fram emot tävlingspremiären för OV:s herrar i bortamatchen mot Vinslöv.

Och mycket riktigt så såg det länge ut som att göingarna skulle kunna ta en fin skalp och skaka ligalaget rejält. Vinslöv ledde faktiskt som mest med hela sex bollar och spelade mycket inspirerat inledningsvis. Den stora ledningen är ju till viss del en effekt av stor pålitlighet vid de tre shot-out-straffarna, som Vinslöv fick inleda tillställningen med, helt enligt reglementet.

Men den tyngsta orsaken till hemmaledningen i paus var en synnerligen storspelande OV-bekanting i hemmamålet – nämligen Linus Olsson. Han tog i princip allt han skulle och lika mycket till och man undrade ju om han skulle bli den som skulle avgöra den här tillställningen till Vinslövs favör.

Efter paus blev Linus betydligt mänskligare och det i takt med att OV höjde kvalitén i såväl försvars som i sitt anfallsspel. Men det dröjde faktiskt ända fram till den 45:e minuten innan OV för första gången tog ledningen. Men resten av matchen var en ren formalitet och OV-skutan kunde tryggt segla in i hamn med två sköna poäng i lasten,

Andreas Windahl och Miguel Mbumba gör en strålande andra halvlek och sett över hela matchen får Albert Månsson och Casper Holmen fina betyg. Nu väntar hemmamatch mot Alingsås på torsdag i klassiska Idrottens Hus och då är ni givetvis på plats.

Mats Svensson
Officiell Huvudsponsor
Officiell Hotellpartner
Officiell Partner – IT/Data

VINSTNUMMER

TORSDAG 25/1 ⋅ 21030
LÖRDAG 27/1 ⋅ 20877
FREDAG 9/2 ⋅ 02407
LÖRDAG 10/2 ⋅ 04158
LÖRDAG 16/3 ⋅ 00842
ONSDAG 20/3 ⋅ 00007

Md has logo 1
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub