Bästa matchen på länge räckte inte

Publicerad 2018-02-22 21:51
Walle
Walle Holmberg
När Ystads IF Kom till Helsingborg arena på torsdagskvällen passade OV Helsingborg på att göra sin bästa match på länge. Men det hade man inte mycket för. Ystad kunde till slut vinna med 31-25 sedan OV lett med 15-14 i paus. - Jag tycker nog att det är tillfälligheter som avgör till Ystads fördel. Men med lite flyt kunde vi vunnit den här matchen, säger Ulf "Tubbi" Sivertsson.

Den första halvleken var jämn. Inte vid något tillfälle ledde något av lagen med mer än två mål.

OV kunde på till pausvila med ett måls ledning. Hemmalaget hängde bra med även i den andra halvleken och så sent som nio minuter före slut var Ystads ledning inte större än 24–23. Men OV lyckades aldrig komma ikapp.

– Dessutom spikade ju Anders Persson i deras mål gen. Då är det inte lätta att vinna, säger Tubbi.

Han fortsätter:

– En avanledningarna till att vi förlorade var att vi slarvade litet för mycket i kontringarna.

Hela OV försöker nu glömma den här matchen så fort som möjligt och blickar fram mot söndagens så viktiga bortamatch mot Aranäs.

– Nu har vi full fokus på den matchen, säger Tubbi.