Äntligen derbyseger

Publicerad 2019-12-09 22:21
Img 0304
Vilda glädjescener efter slutsignalen
Resultattavlan lyser 29-28 efter ett dramatiskt slut och en fantastisk laginsats av våra gröna hjältar. Vägen dit var lång och matchen började tufft med en Kim Andersson som gick på många avslut och dundrade in sju mål före pausvilan då det stod 12-16. OV’s avslut var ganska tama, men man avslutade halvleken med att spela 7 mot 6 vilket resulterade i bl a två fina linjemål av Anton Månsson som senare utsågs till matchens lirare. Moralen från matchen mot Malmö för tre dagar sedan höll i sig och OV krigade på.

Efter fem måls underläge 13-18 började man äta ikapp avståndet och länge var det en eller två bollar som skiljde. En stor anledning var ett stabilt och homogent försvarsspel med ett stort extra plus till Emil Lindqvist som på ett effektivt sätt neutraliserade Kim Andersson.

Sista tio minuterna var det bara en boll mellan lagen hela tiden och med åtta minuter kvar kom OV ikapp för första gången till 26-26. Med 17 sekunder kvar dundrade Linus Nilsson in sitt sjätte mål i andra halvlek och fastställde slutresultatet till 29-28.

De sista sekunderna slarvade gästerna med bollen och ett uppdämt segervrål hördes från den glest befolkade Arenan.

Målen: David Florander 7, Linus Nilsson 6, Anton Månsson 4, Emil Andersson 2, Johan Lundgren 2, Oskar Hansson 2, Emil Lindqvist 2, Jonathan Wilthorn 1, Michael Andersson 1, Linus Nileskog 1, Emil Hansson 1.