Ov helsingborg banfner 2024 1170x330

Ännu en storseger för herrarna

Publicerad 2022-01-22 16:12
Andreas windahl
Andreas Windahl blev målbäst med sina åtta mål och också utsedd till bäste spelare i 11-målssegern mott Kärra på bortaplan.
​Om någon trodde att OV:s herrar bara skulle åka upp och hämta två poäng i bortamatchen mot bottenlaget Kärra, satte dessa nog eftermiddagskaffet ordentligt i vrångstrupen i paus. I och för sig bortaledning, men absolut inte med någon mersmak, utan istället med minsta möjliga marginal. Detta efter en första halvlek som innehöll en del att ta med sig. I den femte minuten drabbades OV av matchens första utvisning, då Victor Hedin fick kyla ner sig i två minuter. En tvåmintersperiod som det drabbade laget vann med hela 3-0, vilket ju inte är helt självklart..!! När sedan hemmalagets ytterst kompetenta målvakt Abdul Alayyan fick lämna matchen för gott i den femtonde minuten, efter en huvudlös utrusning, trodde man att gästerna skulle koppla greppet. Men så blev inte fallet, utan ställningen i paus var nästan jämnast tänkbara.

OV inledde dock den andra halvleken betydligt vassare och när Andreas Windahl gör 19-23 och hemmalaget känner sig nödsakade att ta en timeout. Där och då fick man en tydlig känsla om varthän det barkade. Under den här perioden gjorde OV nämligen hela sju raka mål och punkterade därmed tillställningen på några minuter. Ledningen drygades sedan ut succesivt under den avslutande delen av matchen och kunde till slut skrivas till solklara 26-37 efter 60 minuter spelade. OV ger ett intryck av att vara bra tränade, vilket ger positiva vibbar nu när man går in i en period av lite tuffare motstånd. Toppmöte mot Varberg väntar ju kommande vecka och då gäller det att vara på redan från start i matchen.

I den negativa vågskålen kan vi inte lägga mycket den här eftermiddagen. Möjligtvis att laget känns lite svårstartat alldeles innan maskinen börjar rulla. Ganska många insläppta under den inledande dryga kvarten, nämligen 10 stycken, vilket rättades till på den följande timeouten. Men har OV väl fått upp farten, har det aldrig varit någon tvekan om saken om vart poängen ska landa. I den positiva skålen är det betydligt trängre.

• Micke Anderssons utkast, som ofta når kontringsglada kantspelare.
  • En av dessa är Andreas Windahl – vindsnabb, och utsedd till bäste spelare efter nio mål mot Kärra - de flesta på kontring.
  • Lagets slutforceringar i matcherna, vilket har renderat i en hel del storsegrar på senare tid
  • Många av spelare som tidigare har varit borta av olika skäl, är på väg tillbaka in i matchen.
  • Axel Hegedüs gjorde ett piggt inhopp i OV-målet i slutet av matchen.
  • Lager stärker nu sin etablering i toppen av den haltande tabellen och februari kommer att bli en spännande månad för lagen i Allsvenskan.