P9
Ov banner03 200601

Föräldrarmöte 2018-09-11

Föräldramöte OV P06 2018-09-11

Våra tränare Martin och Mattias har ordet:

  • OV Helsingborg presenteras i korthet
  • Klubbkläder via Stadium.

Går att köpa på Stadium butik med OV logga men ej med initialer. Vill man ha med initialer köper man via team köp på nätet, helst tillsammans med några stycket. Lagföräldrar kan organisera. Beställning för hösten är klar och inskickad av lagföräldrarna.

  • Medlem/Förälder i OV: Man får en massa som medlem, men där är också en del krav:

- Killarna skall bl. a vara med på en städdag och vara funktionärer på Beach HB.

- Föräldrar skall stå i kiosken på hemma matcherna samt ha ett pass på föreningens Beachturnering.

  • Gröna tråden (finns att läsa i sin helhet på klubbens hemsida) och träning:

Lite mer allvar nu - "seriöst roligt" - tränar på olika rörelsemönster t ex starter och växlar. Individanpassad träning dvs kommer att köra i lite olika grupper beroende på vad man behöver träna på och hur länge man tränat. Kör "korsvis träning"/mellan åldrar dvs några tränar även i P05 och vissa från P07 tränar med oss. Fredagsträningen har haft problem att komma igång pga. brist på tränare. Varannan fredag kommer dock fysträning med Sara Tilling snart starta, för att stärka bål, rygg och knä. Viktigt för att minska skaderisken. Mer info kommer.

  • Matchning:

Många matchtillfällen denna höst, men vi spelar bara 1 match per gång. 2 lag i seriespel, ett i "A" och ett i "B". Vi kommer att försöka ta ut killarna så att de oftast spelar på den nivån där de utvecklas mest. Ca 10 spelar per match, alla spelar lika mycket. Killarna är ca 28 i laget just nu.

Från och med i år räknar vi poäng - viktigt att det inte blir en massa kommentarer till spelare, tränare eller domare från läktaren! Sång och glädjerop är naturligtvis välkommet, vi litar på Stefan!

Svara på kallelsen inom utsatt tid, annars räknas det som om ni tackat Nej och lagplaneringen därefter. Tränarnas söner tillfrågas först vid brist inför match, för att det är smidigt och att tränarna gärna hänger med sina söner eftersom de är iväg så många helger på matcher med laget.

Körning T&R matcher löses av föräldrar själv, skriv gärna om ni har platser kvar när ni anmäler er till matchen. Bra om man där även skriver mobil nr, så ni kan bli kontaktade. Denna höst får alla i laget en egen matchtröja att låna hela terminen.

Beslut att huvudregel ang duschning: Alla killar skall duscha efter match. Föräldrar bör ta hänsyn till detta i tidsplaneringen, så inte det är föräldrarna som stressar iväg killarna.

  • Turneringar:

Lundaspelen i mellandagarna 27–28/1. Beachhandbollen någon gång 22/5–2/6. Partille Cup 1–6/7

  • Organisation:

Mattias och Martin kommer bara kunna närvara 1 gång per vecka var. Behov av fler tränare har kommunicerats med föreningen. Behov av hjälptränare av föräldrar är nödvändigt. Förslag på mötet blev att man har en pool av föräldrar på 4–6 föräldrar som själv tillsätter träningstillfällena med minst 2 föräldrar per gång dessa föräldrar får även gärna hjälpa till på matcher. Ingen förkunskap behövs. Prel. har följande föräldrar blivit anmälda som frivilliga: Martin (Bastians pappa), Stefan (Melvins pappa), Christos (Teodors pappa). 2 föräldrar till är önskvärt. Mammor är också välkomna! Meddela på FB eller till Mattias om ni kan tänka er. Man behöver inte kunna regelbundet (Yannis – Loves pappa hoppar in ad-hoc).

  • Lagkassan:

Mats (Sebastians pappa), kassör: Intäkterna till lagkassan kommer från försäljning t ex Idrottsrabatten, som ger 40 kr per häfte till laget och 40 kr till föreningen/häfte. Hälften av intjäningen per år sparas för att användas till Prag resa eller liknande som görs när killarna är 14 eller 15 år gamla. Resterande används under året till t ex bollar till killarna, sandaler, pizza i Partille eller liknande. Just nu finns 19 000 kr i kassan. Intjänad del återbetalas ej om man slutar. Förslag från föräldrar på mötet att sälja korv samt kakor för att bättra på kassan efter som Pragresan kostar mycket. Mer info om detta kommer. Vi kommer hålla i Café på killarnas hemma matcher, laget får förtjänsten. Mats hanterar detta, någon förälder ombedes kontakta Mats för att hjälpa till och dela detta ansvar!

  • Lagföräldrarna:

Sophie (Alexanders mamma) lämnar sin plats till förfogande, Tack för att du ställt upp Sophie! Lena (Simons mamma) fick förtroende att stanna kvar som lagförälder och nya lagföräldrar som vi välkomnar är Ann-Katrin (Theodors mamma) samt Susanna (Bastians mamma).

Nya idrottsrabatter skall säljas om några veckor, de börja gälla från 15/10. Börja boka upp era "kunder" /kontakter redan nu ;). Varje barn skall sälja minst 6 stycken, men bra om man kan sälja fler eftersom laget tjänar väldigt mycket på det. Betala in via Swish omgående när ni fått rabatthäftena och senast 2 veckor efter, förra gången tog det nästan 4 månader innan vi fick in pengarna från alla.

Som förälder i OV skall man ju ställa upp i bl. a kiosk och det är ung lika många föräldrar som tillfälle per år som måste engagera sig på något sätt – så alla barn måste ha en förälder som ställer upp varje år. Följande tillfälle behövs för nästa år: 9/2 Kiosken Arenan + lotter 8 Pers, Beachhandbollen ca 8–10 personer, Partille Cup 2 personer på kvällen när ledarna är på ledarfesten, Hösten (datum ej tilldelat än) Kiosken Arenan + lotter 8 pers. Lagföräldrarna kommunicerar via lagets Facebook sida – om någon inte har Facebook, var snäll och kontakta Lena.

  • Övrigt:

- Vill man sponsra t ex till Beach HB, kontakta Per Carlén
- Vill man sponsra laget, kontakta tränarna eller Mats Wald.
- När man handlar på Stadium kan man ange att man tillhör OV i kassan och då får OV bonuspoäng och en intäkt.
- Det hade varit bra om alla som spelar på svenska spel går in på nedanlänk och väljer OV helsingborg som sin förening. Bonus delas ut på det man spelar för till föreningen. https://www.svenskaspel.se/grasroten/valj
- De som vill sälja 50/50 lotter inför matcher på arenan, kan kontakta Mats Wald. Man får därefter se matchen gratis.
- Tränarna vädjar till alla föräldrar: Engagera er! Svara på frågan om att hjälpa till med det samma. Varken tränare eller lagföräldrar har tid att påminna och kontrollera. Samtidigt – tack (!) till alla er föräldrar som gör just det – svarar omgående och ställer upp!

Vid pennan, Lena (lagförälder), Ha en fin dag :).

Md vistallerupp
Vår huvudpartner
Md handbollsligan
Md ov puff ovklader linje 230x175
Md 320x160px mobilen
Md md idrottens bingo 250x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub