Ov banner dam herr weboriginal

Handbollsskola för alla

Projektet "Handbollsskola för alla - mot utanförskap och för integration" bedrivs i fyra utsatta områden i Helsingborg: Dalhem, Drottninghög, Fredriksdal och Söder. Målet är att fler barn ska få en meningsfull och aktiv fritid genom läxhjälp, lek och handbollsträning.

"Handbollsskola för alla" innebär strukturerade aktiviteter 1-2 gånger per vecka för flickor och pojkar i åldern 6-9 år. På lång sikt är syftet att minska antalet ungdomar som hamnar i utanförskap. Projektet planeras att pågå under tre år, 2016-2019.

"Handbollsskola för alla" är ett mycket omfattande projekt inom OV Helsingborg, men även i kommunen, Projektet stöds främst av Arvsfonden med 4,5 miljoner kronor, men också genom ett betydande bidrag från Crafoordska stiftelsen. Även Helsingborgs stad samt Helsingborgshem och Sparbanksstiftelsen Skåne bidrar till projektet.

Två heltidsanställda samt tio deltidsanställda ledare ansvarar för verksamheten. Projektet drivs inom OV Helsingborg av Mats Jacobsson, projektledare, och Lars Persson, idrottslig ledare.

För mer information, eller om du vill anmäla dig som volontär, kontakta Mats eller Lars. Se kontaktuppgifter.

Partners till Handbollsskola för alla

"Handbollsskola för alla" kan genomföras tack vare bidrag från främst Arvsfonden med 4,5 miljoner kronor, men också genom ett betydande bidrag från Crafoordska stiftelsen. Även Helsingborgs stad samt Helsingborgshem och Sparbanksstiftelsen Skåne bidrar till projektet.

Samarbetspartner
Bidragsgivare
Partners till Handbollsskola för alla


Vi stödjer Handbollsskola för allaPress och media

"Handbollsskola för alla" har fått mycketuppmärksamhet i media. Här har vi samlat några aktuella klipp ur lokal och nationell media.

  • INSLAG I P4 RADIO MALMÖHUS - Här spelar barnen handboll efter skolan, hellre än att gå hem. Lyssna Här
  • Lokaltidningen Helsingborg den 13 maj 2017 "Handbollsprojekt växer och vill starta sommarskola" Läs här
  • Sveriges radio P4 11 maj 2017 Lyssna här
  • Sveriges Television Rapport 11 maj kl 18.30 "Om Handbollsskola för alla" Titta här

Är du intresserad av att veta mer om "Handbollsskola för alla" eller vill du bli volontär inom projektet? Hör gärna av dig till oss.

Md lars persson
Idrottslig ledare Handbollsskola för alla
0702 777022
Md mats engblom
Klubbchef
073-179 53 54
Md mats jacobsson
Projektledare Handbollsskola för alla
0708-497825
Md handbollsskola f r alla
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub